10 Ocak 2017 Salı

Kaos

Tarihler 22 Temmuz 2016'yı gösterirken Derrick Rose yeni takımı New York Knicks'i, Golden State Warriors'la beraber NBA'in süper takımı olarak ilan etmişti. Böylesine yüksek motivasyonla çıkılan yolda bugün geldiğimiz nokta o kadar da süper değil.

Birkaç saat önce sonlanan Knicks-Pelicans maçı kadroları açıklandığında Derrick Rose her zaman olduğu gibi ilk 5'te başlayacak olarak görünüyordu. Tek problem şu ki; Rose birkaç saat önce Chicago'ya gitmişti ve bundan kimsenin haberi yoktu. NBA medyası koç Jeff Hornacek ve bulabildikleri tüm Knicks yetkililerini soru yağmuruna tutarken alabildikleri tek cevap "Bilmiyorum, bakacağız." ve türevleri oldu. Böylesine bir vurdumduymazlığa bir NBA takımında rastlamak hiç kolay değil. Tarihin tüm takımlarında bin bir türlü sıkıntı yaşanmıştır ama disiplinsizliğin bu raddeye vardığı çok nadir görülür. Süper star kaprisleri organizasyonlar için tatlı/ekşi seviyede seyreder hep.  Parlak CV'si sayesinde işe alımda mülakatı transit geçen Rose ise son hareketi ile koca Knicks organizasyonunu aciz bir durumda bıraktı. Ciddi bir problemi olabilir ama haber vermeden şehri terk etmek olmaz. Bu olayla birlikte Knicks'teki kaos iyice ayyuka çıktı. Aslına bakarsanız, bu biraz da malumun ilamı oldu.

Kaos güçlü bir kelime. Knicks de bu kelimenin hakkını sonuna kadar veriyor. Bu sezon 21 milyon dolar ödedikleri oyun kurucularının hiçbir şey demeden ortadan kaybolması birden bire olan bir şey değil. Günümüzün değişen iletişim yöntemlerine en ufak ayak uyduramayan başkan Phil Jackson bu ortamın tohumlarını ekti. Yanlış olmasın; 11 yüzüklü bir efsaneye saygısızlığı asla kabul etmem, tıpkı Jackson'ın kendi modasının çoktan geçtiğini kabul etmesi gerektiği gibi. Şimdi sayacağım olaylar sezonun ilk 3 ayında yaşandı:


Takım başkanının bu şekilde hareket ettiği bir ortamın sağlıklı olmasını bekliyor muyduk gerçekten? Başkan iletişimi bu şekilde sağlarken, Rose'un iletişimin nasıl olmasını bekliyorduk?

Şimdilerde Jeff Hornacek'in Melo'dan memnun olmadığı ve Knicks'in Melo'nun kontratındaki "takas edilemez" maddesini kaldırmasını istediği konuşuluyor. Süper takım nidalarıyla çıkılan sezonda daha All-Star arası olmadan bunlardan bahsediyor olmamız ne kadar ironik. Knicks'in Carmelo politikalarının işlevselliğini açıklayan bir istatistik vereyim: Melo bu sezon 3 kez oyundan atıldı. Ligin en huzurlu süper starı gibi durmuyor, değil mi?

Daha bir de sıkıntısı olup, henüz ismini açıklamayanlar var:

Özetle organizasyon içindeki sıkıntılar bu kadar deşifre olmuşken herhangi bir başarıdan bahsetmek mümkün değil. Saha içine konsantre olmak için öncelikle saha dışındaki ortamın sütliman olması gerekiyor. Bunun için çabalayan bir kişi yok. Tarih 10 Ocak 2017. Süper takım kayıp. Süper kaos hakim.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder