6 Ekim 2014 Pazartesi

Notlar: Balıkesirspor 0 - 1 Beşiktaş

- Perşembe günü oynanan Tottenham maçı sonrası takımın yorgun olacağını tahmin ediyorduk. Slaven Bilic de kadroyu efektif kullanmak adına Olcay Şahan ve Veli Kavlak'ı bu maç ilk 11 çıkarmamayı tercih etmiş. Özellikle Olcay'ı kenarda montla görmek alışık olmadığımız bir manzaraydı.

- Beşiktaş şu an Türkiye'de futbol adına en olumlu işleri yapan takım. 3 deplasman maçında 3. galibiyetimizi elde ettik. Arsenal ve Tottenham deplasmanlarında rakiplere 90 dakika kafa tuttuk, İngiliz basınının saygısını kazandık. Takım ligde aldığı iki beraberliği ve Asteras Tripolis beraberliğini Atatürk Olimpiyat Stadı'nda aldı. Bütün bu parçaları birleştirdiğimizde düzgün bir sahanın olmayışıyla bu takıma yazık edildiği gerçeği karşımıza çıkıyor. Bu durumu yazmak için biraz bekleyeyim demiştim ama artık her iki stadda da 3'er örnek izledikten sonra vaziyetin çok açık olduğunu düşünüyorum. Olimpiyat Stadı zemini düzelmeyecek ise gerekirse Zeytinburnu Stadı'nda oynanmalı maçlar. Özellikle derbiler harici lig maçları için bilet geliri falan düşünmeye gerek yok, zaten Passolig sebebiyle kimsenin maça geldiği yok. Olan puanlara oluyor.

- Maça dönelim. Yorgunluk sebebiyle puan kaybı yaşanmasının olası olduğu bir deplasmanda alınan 3 puan çok değerli. Yürekten oynayan ve başarıya aç olan kadroda Slaven Bilic'in yerleştirmeye çalıştığı mentalite meyvelerini vermeye başlıyor. Bitiricilik anlamında yaşanan sıkıntılar çözüldüğü takdirde alınan galibiyetlerde daha farklı sonuçlar da ortaya çıkacaktır. Bugün de Sosa'nın çizgiden çıkarılan bir topu var. Bunları atması lazım, trequartista diye tabir edilen oyun kurucu görevini üstlenecek ve bunu tekniğiyle başaracak bir futbolcunun, kaleci kalede değilken topu defansa nişanlamaması lazım, gol atma kabiliyetinin de sıradan bir orta sahadan üst seviyede olması lazım. Öyle olduğunu biliyorum, bizlere göstermek için eline fırsat da geçiyor ancak henüz göremedik. Bu arada Sosa'nın da sakatlanıp çıktığını söyleyelim, durumuyla ilgili bir haber bulamadım umarım ciddi değildir.

- Demba Ba'nın yorgunluktan kaynaklı varlık göstermekte zorlandığı maçta Mustafa Pektemek ilaç gibi geldi. Sonradan oyuna girip takımı hareketlendirme konusunda üzerine adam yok şu sıralar. Çok da güzel bir kafa golü attı. İyi yükseldi, net vurdu. Kriz anında bir kurtarıcıya çok ihtiyacı var bu takımın. Mustafa bu anlamda özel bir isim.

- Son adam olarak koşturan Sercan Yıldırım'ı düşürdüğü için Ersan Gülüm'e sarı kart gösterildi. Hakem Deniz Çoban, Ersan'la paralel koşu yapan Motta'nın Sercan'la arasındaki mesafeyi olduğundan daha kısa düşündü. Ne yazık ki pozisyon tekrarını izlediğimizde müdahalenin sarı karttan çok kırmızı karta yakın olduğunu gördük. Slaven Bilic de kırmızı kart olması gerektiğini ve şanslı olduğumuzu söyledi.

- Oğuzhan-Sosa aynı anda ilk 11'de güzel bir ikili oldu diyebiliriz. Bu hafta yapılan rotasyon sonrasında yanyana oynayan bu ikiliyi, önümüzdeki maçlarda birbirlerine alternatif olarak seyredeceğiz büyük ihtimalle. Maçın krize girdiği anlarda ise kilit açıcı olarak yan yana değerlendirilebilirler.

- Alınan galibiyet sonrası Beşiktaş 401 gün aradan sonra ligde lider oldu. Türk futbolunun son zamanların en kötü günlerini geçirdiğini düşünürsek; ortaya yürek koyan ve gerçekten de etkileyici futbol oynayan bu takımı zedelememek adına herkes özen göstermeli. Ülkeyi Avrupa'da en iyi şekilde temsil ediyoruz, çirkef-agresif oyuncumuz yok, teknik direktörümüz gerçek bir centilmen, bir yandan da borç içerisinde stad yaptırıyoruz. Spor yorumcuları ve basının bu konuya da hassasiyet göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Stadlar boş, milli takım rezalet halde, yabancı kontenjanı futbol kalitesini baltalamış ve klüp vizyonlarını daralmaya zorlamış durumda. Türkiye'de futbol seyircisinin rekabet kavramından öte bir tebessüme ihtiyacı var. Bu takım yıpratılmasın.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder