16 Aralık 2010 Perşembe

Tekke Nereye ?


Daha önce Fatih Tekke'nin içinde bulunduğu kötü durumu anlatan bir yazı yazmıştık hatırlarsanız. Maalesef o günden bu yana Fatih Tekke adına Schuster cephesinden olumlu bir sinyal gelmedi ve devamında kaçınılmaz olarak oyuncunun takımdan ayrılması gündeme geldi. Şu sıralar ise gidebileceği muhtemel adresler üzerine konuşuluyor ve bu adreslerin başını da Süper Lig ekipleri Galatasaray ve Konyaspor çekiyor.

Galatasaray'ın bir hucüm oyuncusu alacağı çok net ortada. Santrafor pozisyonda sezonun başından beri yaşadıkları sıkıntı tartışmasız onları bu hale getiren 1 numaralı etken. Bu parçalar birleşince de ortaya kaçınılmaz olarak santrafor transferi yapılması gerçeği çıkıyor. Galatasaray'ın bu doğrultuda görüştüğü isimlerden biri de Fatih Tekke. Zaten hatırlarsanız Beşiktaş transfer etmeden önce de sarı kırmızılı ekiple bir flörtü olmuştu Tekke'nin. Bu yüzden eğer transfer gerçekleşirse Galatasaray Tekke'ye yarım sezon gecikmeli olarak kavuşcak yorumunu da yapabiliriz. Zaten Beşiktaş da transferde herhangi bir sorun çıkarmayacaktır zira Fatih Tekke 750.000 euro gibi bir fiyata alınmıştı, büyük ihtimalle biraz daha az bir meblağ iki taraf arasında anlaşma sağlayacaktır. Peki Tekke Galatasaray'ın sorununa çözüm olur mu? İşte bu noktada net bir cevap vermek imkansız. Çünkü daha iyileşmeden Schuster'in gözünden düşen 33 yaşındaki oyuncuyu uzun süredir izlemiyoruz. Ne durumda olduğunu bilmiyor, nasıl bir performans ortaya koyacağını kestiremiyoruz haliyle. O yüzden bekleyip görmekten başka çaremiz yok.

Fatih Tekke'nin olası diğer durağı Anadolu'dan. Bunların başında da Konyaspor geliyor. Zira haber başlıkları son 1 haftadır takip edenler de farketmiştir ki başkan Bahattin Karapınar büyük oynuyor. Hem de baya büyük. Geçen hafta yaptığı Gökhan Ünal'la ilgileniyoruz açıklamasının ardından bu sefer de Fatih Tekke'yle ilgilendiklerini duyurdu. Bununla kalmayıp oyuncunun da bu konuya olumlu baktığını söylerek işin ciddiyetini gözler önüne serdi. Bence geldiği takdirde Konyaspor tarihinin en büyük hamlelerinden biri olur. Anadolu ekiplerine de yabancı bir futbolcu olmadığından ortama uyum sağlayacağını düşünüyorum. Bir de gerçek Fatih Tekke gibi oynarsa işte o zaman Konyaspor'a rahatlıkla sınıf atlatır.

Galatasaray ve Konyaspor resmiyet kazanan haberler. Ben de Bucaspor'un da bu transferi düşünebileceği taraftarıyım. Beşiktaş'la zaten Fink konusu yüzünden sürekli olarak görüşme halindeler, ayrıca inanılmaz bir gol atma sıkıntıları var. Eğer az da olsa gerçekleşme ihtimali varsa bence sonuna kadar zorlamalı Bucasporlu yöneticiler çünkü Fatih Tekke'nin sorunlarını çözecek bir gol makinası olduğu apaçık ortada.

Bir de Tekke'nin ismini andığımızda aklımıza gelen ilk takım var tabii. Trabzonspor. Onların Fatih Tekke'yi alma gibi bir düşünceleri olduğunu pek zannetmiyorum. Ama bir yandan da kaçan Teofilo'nun yerine kontejanı doldurmayan ayrıca takıma,şehire ve taraftara yabancı olmayan bir ismi kadroya neden katmak istemesinler diye de düşünmüyor değilim. Tabii Tekke'ye karşı inanılmaz bir kırgınlık var o ayrı ama bence Tekke'nin yolu er ya da geç Trabzon'dan tekrar geçecektir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder