17 Aralık 2010 Cuma

Transfer Söylentileri / Galatasaray



Tarihinin en kötü sezonlarından birini belki de en kötüsünü geçiren Galatasaray devre arasını iple çekiyor. Bu kadar kötü gidişte mutlaka birçok futbolcuya fatura çıkacak. Misimovic ve Elano'dan sonra şu an için takımdan başka kimlerin gönderileceği tam olarak bilinmiyor ama Hagi'nin kiralık futbolcu istemiyorum sözünü baz alırsak İnsua'nın da ayrılması an meselesi. Gidecek futbolcular bir yana takıma kimlerin katılacağı da çok merak ediliyor.Takımın Avrupa kupalarında olmamasından dolayı ünlü ve öyle çok kaliteli futbolcuların gelmesi çok zor diye düşünüyorum. Biz de basında çıkan bu isimleri derleyip takıma sağlayacakları olası yararlar açısından 10 üzerinden puanlarımızı verelim.



1-Ciprian Marica(Stuttgart)(5/10): 25 yaşındaki Romen golcü Ciprian Marica ,2007-2008 sezonunda Shaktar'dan geldiği Stuttgart'da 116 maçta 22 gol attı. Bir forvet için gerçekten düşük bir rakam. Ancak ilk 2 sezonuna nazaran geçen sene 11 gol atması ve bu sezon 18 maçta 5 golünün olması formunun giderek yükseldiğinin bir göstergesi. Milli takım formasını 39 kez sırtına geçiren Marica ,12 gol attı. Stutgart'ın Avrupa Ligi'nde 3.tura çıkması ve kendisini Avrupa arenasında kanıtlama isteği Galatasaray'a gelme ihtimalini bence biraz düşürüyor ama Hagi'nin ikili ilişki kurarak bu transferi gerçekleştirebilecek gücü olduğu da bir gerçek. Değeri yaklaşık 6 milyon euro.


2-Boris Pandza(Mechelen)(7/10): 24 yaşındaki Bosna-Hersek'li defans oyuncu Boris Pandza milli takım formasını 14 kez giydi. Bu sezon Belçika ekibi Mechelen'de 17 maçın tamamında oynadı ve 2 gol attı. Mechelen'in bu sezon Belçika ligi'nde en az gol yiyen 4.takım olmasında payı büyük Pandza'nın. Geleceğinin parlak olduğunu düşündüğüm bir oyuncu ve dinamizyle ve disipliniyle takıma yararlı olacaktır diye düşünüyorum.Değeri de uygun. Yaklaşık 1,5 milyon euro.Tabi Galatasaray'dan teklif gelirse milli takımdan arkadaşı Misimovic'in ona neler söyleyeceği önemli.


3-Manuel Pamic(Sparta Prag)(4/10): Bir başka 24 yaşında defans oyuncusu.2 bekte de oynayabiliyor. Hırvat oyuncu 7 kez Hırvatistan U21 takımında forma giydi ancak A takımda henüz oynamadı. Geçen sene başında Salzburg'dan Sparta Prag takımına tranfer olan Pamic , bu sezon takımının gruptaki tüm Avrupa ligi maçlarında 90 dk sahada kaldı. Sparta Prag'ın da yine 3.tura çıkması takımını bırakıp Galatasaray'a gelme ihtimalini azaltıyor. Gerçi çok da Galatasaray'da oynayacak kapasitede izlenimi vermedi bana. Gerçekten kaliteli bir isim olsa 24 yaşına kadar yaşlı stoperleri olan Hırvat milli takımında 1 kez olsun denenirdi. Değeri yaklaşık 700 bin euro.


4-Jean Gosso(Monaco)(5/10): 27 yaşındaki Fildişili oyuncu orta sahada defansa yönelik oynayan bir oyuncu. 4 kez milli olan Gosso , 3 sezondur Monaco forması giyiyor. İlk sezonunda 31 maça çıkmasına rağmen geçen yıl sadece 8 maç oynamış. Bu sene ise ara ara şans buluyor ve 17 maçın 7 sinde oynama şansı buldu. Olası bir Galatasaray teklifine kesinlikle evet diyeceğini düşündüğüm oyunculardan. Forma şansı fazla bulamamasının yanında Monaco'nun da küme düşme hattında olması tezimin nedeni. Bana göre öncelikli tercih olmamalı ancak daha iyi kimseye anlaşılamazsa belki... Değeri yaklaşık 1 milyon euro.


5-Petri Pasanen(Werder Bremen)(6/10): Diğer isimler göre daha yakından tanıdığımız bir oyuncu. 7 sezondur Werder Bremen'de oynayan 30 yaşındaki tecrübeli Finlandiyalı defans oyuncusu 2 sezon dışında 20 maçın üzerine çıkamadı. Tam 60 kez milli formayı giyen Pasanen , Almanya'da çok sakatlık geçirmesiyle tanınıyor. Öyle çok uzun süren sakatlığı olmadı ama sık sakatlanıp 2 hafta sonra sahalara dönmesiyle ünlü. Aslında çok tutmadğım bir oyuncu ancak Galatasaray'da Neill'ın yanına konacak bir stoper olmadığını görüyoruz.Ne Gökhan,ne Servet..Boş oyuncular. Sık forma şansı bulamadığı için gelme ihitmali de yüksek. Onun için takıma yararlı olacağını ve en azından 1-2 yıl iyi bir ikili olabilceklerini düşünüyorum Neill ile. Değeri yaklaşık 3 milyon euro.



6-Robbie Keane(Tottenham)(6/10): Devre arasına girerken basınımızın ilgi odağı bu kez Keane. Türk basınına göre Beşiktaş , Bursaspor ve Galatasaray devre arasında Robbie Keane'i kadrolarına katmak için uğraş veriyolar. Türkiye'ye gelirse öyle leblebi gibi gol atmasını fln beklemiyorum ben. Açıkçası 2.bir Guiza bile olabilir. Çünkü gerçekten son yıllarda , geçen yıl kiralık gittiği Celtic dışında hep etkisiz. 30 yaşına geldiğini düşünürsek bundan sonra tekrar o 2004-2008 performansını gösterebileceğini zannetmiyorum. Son 2 yılda çok izledim Keane'in oynadığı maçlarda ve hakikaten çok gol kaçırıyor bazı maçlarda varlığıyla yokluğu bile belli olmuyordu.Ha Premier Lig'den Türkiye Ligine gelince işler değişir mi onu bilemem ama Keane'nin de devre arasında Tottenham'dan ayrılacağı kesin gibi. Crouch , Defoe ve Pavluchenko'lu forvet hattında şans bulamıyor İrlandalı futbolcu.Bursaspor'un işini görür belki ama bence Galatasaray'ın aradağı kan değil.Hayırlısı diyelim yine de tecrübesine güvenerek ve daha kolay bir lige geleceğini düşündüğümüzde 6 mızı verelim.

7-Niko Kranjcar(Tottenham)(8/10): Tottenham'da az forma şansı bulan bir oyuncu daha.26 yaşındaki Hırvat oyuncu bu listedeki gerçekten gelirse çok büyük iş yapar dediğim futbolculardan.Ancak gelmesi zor gibi. Değeri 13 milyon euro ve Türkiye'den çok daha cazip liglerden teklifler mutlaka gelecektir. Bu sezon sakatlık geçirmemesine rağmen sadece 3 Premier Lig maçına çıkabildi. Yeteneklerini göz önüne aldığımızda Türkiye'ye 1-2 gömlek büyük gelir desek yanlış olmaz Kranjcar'ın futbolu hakkında.26 yaşında olmasına rağmen tam 5 yıldır Premier Lig gibi bir arenada ve 55 kez milli takım formasına da sırtına geçirdi.Tecrübesi de yüksek.Bu transferin olabilmesi için Tottenham kulübüyle birebir çok iyi ilişki kuran (Dos Santos transferi sırasında) Haldun Üstünel lazım olsa gerek.

8-Achili Emana(Real Betis)(7/10): Son transfer dönemlerinde sürekli adı geçen ama bir türlü gelemeyen futbolculardan Emana. Benim de şahsen tuttuğum futbolculardan.Başarılı bir Fransa macerasından sonra İspanya yolunu tuttu ancak seçtiği takımın gazabına uğradı ve küme düştü. Bundan sonra Betis'ten de ayrılmaması ilginç geldi bana. Çünkü Emana , güçlü kondisyonunun yanında iyi denebilecek tekniğiyle de orta sahada 2 yönlü oynayabilen özellikli futbolculardan biri.28 yaşında ve 37 kez Kamerun milli formasını terletti. Değeri yaklaşık 7 milyon euro. Ancak olası bir Galatasaray teklifini büyük olasıkla kabul edecektir ve kulübüne baskı yapıp bonservis bedelini düşürecektir diye tahmin ediyorum. Galatasaray'ın mevcut orta sahalarının kesinlikle üstünde bir futbolcu.

9-Ibricic(Hajduk Split)(7/10): 25 yaşındaki Bosna Hersek'li milli futbolcu sadece forvet değil kanatlarda da görev yapabiliyor.Bu sezon toplam 31 maçta 10 gol-11 asistle oynuyor.2008'de Zagrep'teb Hajduk'a gelen Ibricic , olası bir Galatasaray teklifinde eğer Misimovic olumsuz referans vermezse kabul edecetir diye düşünüyorum.Hajduk da Avrupa Ligi gruplarında sonuncu olarak elendi. Yaklaşık değeri 6,5 milyon euro. Galatasaray'ın hücum hattına en azından yeni bir heyecan getirecektir ve yararlı olacaktır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder