20 Kasım 2010 Cumartesi

Bir Fatih Tekke Vardı ?


Ne yalan söyleyim transferi benim için sürpriz olmuştu. Onun Türkiye'de Trabzonspor dışında bir takıma döneceğini zannetmiyordum. Sonra bir anda Beşiktaş kadrosuna dahil olduğuna şahit olduk. Özellikle geçtiğimiz sezon gol yollarında büyük sıkıntılar çeken takım için güzel bir hamle gibi görünüyordu ancak Fatih Tekke geldiğinden beri ortalarda yok. Oyuncu sağlam, maça hazır ancak kadroya alınmıyor.

Takıma ilk geldiği haftalar sakat olduğunu hepimiz biliyorduk. Bu sebeple riske edilmemesi ve tamamen sağlığına kavuşmasının beklenmesi zaten verilebilecek en doğru karardı. Ancak oyuncu iyileşeli nerdeyse 20 gün oluyor hala oynatılmıyor. Hele ki Schuster'in Bobo'dan yoksun oynayacağı Konyaspor maçında onu kadroya almama hareketi var ki beni bu yazıyı yazmaya iten bir numaralı sebep konumunda. İşin garibi gelen haberlere göre oyuncunun sağlam olmasının yanı sıra antremanlarda da arkadaşlarına oranla daha arzulu bir oyun ortaya koymasına karşın kadroya alınmaması. Cidden anlam veremediğim bir hareket geldi Schuster'den.

Beşiktaş forvetlerine bir bakalım. Asıl adam tabii ki de Bobo. Takımın en önemli gol silahı ve bu sezon da görevini başarıyla yerine getiriyor. Ancak Konyaspor maçında görev alamayacak. Nobre; benim çok büyük sempati duyduğum bir oyuncu. Takıma katıldığı andan bugünlere kadar o beklenen performansı ortaya koymasını istedim hep ama olmadı. Sezon başında bir kıpırdandı iki üç kafa golü çaktı ama gerisi getiremedi. İç açıcı bir görüntü çizmiyor. Nihat; kaliteli bir oyuncu olduğu tartışılmaz. Hatta yaptığı klas hareketler ve özellikle 2-3 hafta önce uzaklardan attığı mükemmel bir gol derken hadi hadi oluyor dememizi sağlayan Nihat, maalesef beklenen çizgiye henüz ulaşmış değil. Ama Beşiktaş taraftarının ona karşı diğer tüm oyunculardan daha sabırlı davranacağı da kesin. Neticede Beşiktaş'ın çocuğundan bahsediyoruz. 3 oyuncu değerlendirdik, 3'ü de Konyaspor maçı için iyi bir seçim olarak durmuyor. Görünüşe bakılırsa o mevkii Holosko'ya emanet edilecek. Fatih Tekke akıllara bile gelmeyecek.

Peki ilerde ne olacak? Bu oyuncu Avrupa'da takım başarılarında iyi bir grafik çizerken atlayıp Beşiktaş'a geliyor ve bırakın yedeği kadroya bile giremiyor. Bu durum için sessiz kalacağını hiç zannetmiyorum Fatih Tekke'nin. Oynasa iyi mi oynayacak? Elbette ki kesin bir şey söylemek imkansız. Çünkü daha izleme fırsatımız olmadı, sadece oyuna sonradan girdiği birkaç dakikaya şahit olabildik o kadar. Kesin bir görüşe varmamız için kesinlikle 1-2 maç ilk 11 çıkması gerekiyor tecrübeli oyuncunun. E bu da imkansız görünüyor. Yani durum inanılmaz bir çıkmaza girmiş durumda. Schuster, Fatih Tekke'yi oynatmama kararını sürdürecek gibi görünüyor, ben de bunun sonucunda oyuncunun takımdan ayrılacağını düşünüyorum. Yarı arasında Süper Lig'den onu isteyen takım çıkacaktır. Onu hain ilan eden Trabzonspor'un tekrar bağrına basması zor olsa da diğer Anadolu ekiplerinin ilgisini çekebilir diye düşünüyorum. Tabii Beşiktaş'ta kadro dışı oyuncusu olarak kalmayı böyle sessiz kalarak kabullenmeye devam edecekse onun için ne iyi bir transfer söz konusu olur, ne de söylenecek başka laf kalır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder