15 Aralık 2010 Çarşamba

Sezonun Sürprizleri (1)


Sezonun hayal kırıklığı yaratan futbolcularından sonra bu sefer de sezon başında bu kadar iyi oynayacağını tahmin edemediğimiz, kimisi genç kimisi yaşlı futbolculardan , sezonun süpriz futbolcularından bahsedeceğiz. Yazımız yine 2 bölüm halinde olacak.
Not: Sıralamada herhangi bir kıstas göz önüne alınmamıştır.


1-Andrew Carroll:2006-2007 sezonundan itibaren yani henüz 18 yaşlarından itibaren her yıl bir öncekinden daha fazla maça çıktı , her yıl bir öncekinden daha fazla gol attı. Geçen yıl Championship'de attığı 17 golle zirve yapıp takımı Newcastle'in tekrar Premier Lig'e dönmesinde büyük katkıda bulundu. Bu sene de Carroll formundan hiçbir şey kaybetmediğini gösterdi ve çıktığı 17 maçta 10 gol atma başarısı gösterdi. Bu başarısını Capello da gözardı etmedi ve ona ilk defa milli formayı 17 Kasım'da İngiltere-Fransa maçında verdi. İngiliz golcü , gol krallığında da 2.sırada bulunuyor.

2-Johan Elmander: Başarılı bir Fransa macerasından sonra 2008-2009'da İngiltere'ye adım atan İsveçli milli futbolcu Johan Elmander ilk sezonunda 30 maçta 5 gol atarak hayal kırıklığı yaratmıştı. Geçen sezon da 25 maçta 3 gol atınca eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti İngiltere'de. Bu sezonsa belki de son şansı olduğunun farkına vararak sezona süper bir giriş yaptı ve ilk devreyi çok güzel bir gol sayısıyla kapatmak üzere. 17 maçta attığı 8 gol Bolton'un bu sezon süpriz bir şekilde ilk 6 ya oynamasında büyüt etken.

3-Joe Hart: Bu sezonun süprizleri arasında bir de kalecimiz var.2008-2009 yılının devre arasında Newcastle'den gelen Shay Given M.City'e geldikten sonra anında formayı kapmış ve hiç bırakmamıştı. Ta ki Joe Hart'ın geçen sene kiralandığı Birmingham'da gösterdiği olağanüstü performanstan sonra bu sene döndüğü City'de formayı kapana kadar. 1,5 sezonda 50 maça çıkan Given bu sezon hiç bir lig maçına çıkamadı. Çünkü Hart yine süper bir performans sergiliyor , defansla sağladığı uyumla da 17 maçta sadece 13 gol yedi. Aslında kaleye yabancı bir isim değildi Hart. Birmingham'a kiralanmadan önce City forması altında 2 sezonda 49 maça çıkmış ama Given gelince forma bulamamaktan yakınıp kiralık gitmek istemişti. Belki de şu aralar bu forma altında tecrübeli olmasınının da başarısında payı var.

4-Danny Welbeck: Henüz 20 yaşında olan ve bonservisi Mancester Utd.'de olan Sunderland'li golcü Danny Welbeck genç yaşına rağmen kiralık gittiği takımına büyük katkı sağlıyor. Takımının bu sezon gol atan 5 futbolcusundan biri olan Welbeck 16 maçta attığı 4 golle ilerisi için umut veriyor. Premier Ligde puan tablosundaki ilk 13 takımdan en az gol atan takımın Sunderland olduğunu düşünürsek attığı her gol gerçekten altın değerinde. İngiltere basını ,İngiliz golcünün performansını böyle devam ettirmesi durumunda Sunderland'in bonservisini alma girişimlerinde bulunacağını yazdı.

5-Squillaci: 2002-2005 Monaco , 2006-2008 Lyon , 2008-2010 Sevilla derken bu sezon başında Arsenal'e transfer olan Fransız defans oyuncusu Sebastien Squillaci , başarılı bir sezon geçiriyor. Fransa'da başarlı futboluyla İspanya'ya transfer olduktan sonra ilk sezonunda Sevilla da da başarılı bir sezon geçirdi aslında. Ancak geçen sezon az forma şansı bulan milli oyuncu Premier Lig yolunu tuttu. Vermaelen'in de uzun dönemli sakatlanmasıyla forma şansı buldu ve sezon başı Arsenal'den ayrılan Gallas'ı aratmadı. Ligde sadece 3 maç kaçıran Fransız stoper , Şampiyonlar Ligi maçlarının 6 sın da da forma giydi ve 1 gol attı.

6-Ferreira: Yeniden doğdu desek yanlış ifade kullanmış olmayız. 2007-2008 sezonundan itiberen 3 sezon doğru düzgün Chelsea forması giyemeyen Paolu Ferreira , ancak bu sezon Ancelotti'nin gözüne girmeyi başardı ve ligde ilk devre biterken tam 14 maça çıktı ve başarılı bir futbol sergiliyor. 31 yaşındaki Portekizli , geçtiğimiz 3 sezonda yaşadığı sakatlıklardan iyice kurtulmuşa benziyor. Fazla forma şansı bulamadığı dönemlerde de takımdan ayrılmayışı beni şaşırttı açıkçası. Tahminimce futbolu 2004-2005'den beri emek verdiği Chelsea'de bırakacaktır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder