16 Haziran 2015 Salı

Warriors 3 - 2 Cavaliers

Bu maçın en önemli notu: Stephen Curry nihayet oyuna ağırlığını koymayı başardı. Ağırlığını koymak derken LeBron gibi düşünmek yanlış olur çünkü Warriors'ın oyun yapısı tüm atakları Curry üzerinden döndürmeye müsait değil. Burada kastettiğim şey maçın tüm kırılma anlarında yıkıcı bir üçlük yollayıp Cavs'in direncini büyük ölçüde tek başına kırması. Şunu da söyleyeyim, olur da şampiyon olurlarsa bu performans onu MVP yapmaya yetmeyebilir.

Warriors cephesinde Andre Iguodala tarihe geçecek kadar kötü bir serbest atış performansı sergilese de yine tecrübesiyle ve LeBron savunmasıyla maçta oldukça etkili oldu. Başta sayı bulmakta zorlandı ancak maçı 14-8-7 ile tamamladı. Oyunun her alanında etkisini hissettirmeye devam ediyor. Beklenmedik bir katkı da Leandro Barbosa'dan geldi. Maçın neredeyse hiç bir bölümünde sahada pivot olmayınca Barbosa'nın içeriye penetrelerinin başarıyla sonuçlanmasının önündeki en büyük engel kalkmış oldu. O da 17 dakikada 13 sayıyla oyunundaki penetre avantajının hakkını verdi.

Cavs tarafında yine inanılmaz bir LeBron James performansı var. Eğer Cavs maç kazanacak ise LeBron 30+ şut kullanmak ve atakları yönlendirmek zorunda. Bunu son maç çok net bir şekilde gördük. O olmayınca takım fena bocalıyor. 40 sayı 14 ribaund 11 asistle oynadı LeBron. Seriyi Warriors alırsa NBA tarihinde ikinci kez şampiyon olmayan takımdan çıkan finaller MVP'sine şahit olacağız gibime geliyor.

Cavs'in istatistik kağıdında etkili görünen diğer ismi J.R. Smith'in 14 sayısı oldukça yanıltıcı. Lige geldiğinden beri yediği dengesiz oyuncu damgasının neden ona yakıştırıldığını bizlere bir kere daha kanıtladı. J.R. Smith'in nasıl bir oyuncu olduğunu anlamak istiyorsanız dünkü maçın ilk yarısı ve ikinci yarısı gösterdiği performanstaki dalgalanmaya bakmanız yeter. İlk yarı müthiş istekli görünümüyle LeBron'a destek olurken ikinci yarı batırdı. Onun da desteği ortadan kalkınca Cavs yine tıkandı. Bir diğer kritik isim Iman Shumpert'da da inanılmaz bir konsantrasyon kaybı var. Seri boyunca bir türlü toparlayamadı.

Maç boyunca pivotların sahada çok az kaldığını söyledim. 4. maçı 28 sayı 10 ribaundla tamamlayan Mozgov yalnızca 9 dakika oynadı. Ezeli 3 dakika oynadı, Bogut oyuna dahi girmedi. Bu durum sahada sürekli kısa 5'leri görmemizi sağladı ve oyunun ister istemez daha tempolu oynanmasına yol açtı. LeBron her ne kadar yavaşlatsa da maç genelinde bu durum Warriors'ın işine geldi. Bu noktada David Blatt'ın bir önceki maç kariyerinin en iyi performansını ortaya koymuş Mozgov'u neden sahaya sürmediğini pek anlamış değilim. İşler kısa rakibe karşı kötü gidiyorsa ve elinizde 2 gün önce hayatının en iyi maçını oynamış 2.16'lık bir oyuncu varsa bunu kullanmak istersiniz. Mozgov tempoda dökülebilirdi belki ama Warriors'ın içeriye drive eden oyuncularının karşısına da bir duvar gibi çıkabilirdi. Ribaundlarda sıkıntı yaşayan Warriors'ı iyiden iyiye zorlayabilirdi. Hücumda getirecekleri de artısı. Bu anlamda David Blatt biraz Warriors'ın oyununa geldi diyebiliriz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder