20 Şubat 2015 Cuma

Miller-Karl Tekrar Beraber

Sacramento Kings alışılmışın dışında bir iş yaparak bu sezonki 3. koç değişikliğini yaptı. Bu sefer takımın başına gelen isim efsane koç George Karl. Geçenlerde Pop'un da geçtiği NBA'de 1000 galibiyet barajını geçen sayılı isimden biri olan Karl'ı tekrar kenarda görmek güzel olacak. En son 9 sezonluk Denver macerasını Yılın Koçu olarak tamamlamıştı. Takımın başına gelir gelmez Sacramento'nun ilk hamlesi de Denver'daki öğrencisi Andre Miller'ı takas etmek oldu.

Yanlış görmediysem Andre Miller aktif oyuncular arasında en yaşlı oyuncu konumunda. Yani tecrübe anlamında NBA'in en değerli isimlerinden biri. Sacramento'da da böyle bir abi figürü yoktu. Çok genç oyuncularla oynamayı tercih etmeyen Karl'ın sistemine tanıdığı, sevdiği bir ismin monte edilmesi nokta atışı oldu. Hem Miller da Washington'da bu sezon doğru düzgün oynamıyordu bile. Onun adına da iyi bir hamle oldu.

Sacramento Kings de artık başarıya açlığını iyiden iyiye tüm lige göstermeye başladı. Yatırım yapmak yerine doğrudan kazanma odaklı hamleler yapıyorlar. Andre Miller'ın Karl'ın setlerini ve oyun tarzını oldukça iyi bildiği için takıma bu anlamda yardımcı olması da bekleniyormuş. Beraber hızlı bir şekilde adaptasyon sürecini aşıp sonuca ulaşmaya çalışacaklar. Ancak şöyle bir durum var ki bu yıl Batı'da playoffa girmeleri imkansız. Yine de tıpkı Saunders-Garnett gibi yıllarca beraber gördüğümüz bir koç-oyuncu ikilisini tekrar birlikte görmek benim gibi işin duygusal boyutuna da önem veren biri için sevindirici haber.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder