20 Şubat 2015 Cuma

Kevin Garnett Minnesota'da

Kevin Garnett'i takıma getiren, Thaddeus Young'ı Brooklyn'e gönderen takas Minnesota adına birçok açıdan olumlu bir hareket oldu. Garnett'in tam bir efsane olduğu Minnesota şehrine dönmesi taraftarlar adına mükemmel bir haber. Takımın bu sezon gösterdiği kötü performans sebebiyle azalan ilgi maksimuma çıkacaktır. Garnett onlar için öylesine efsane bir figür ki, tüm Minnesota taraftarları ilk maçını iple çekiyordur. İstatistiklerle konuşacak olursak Kevin Garnett, Minnesota Timberwolves tarihinin en çok sayı atan, ribaund alan, asist yapan, top çalan ve blok yapan oyuncusu. Yani Minnesota'nın bütün tarihi bu adam desek yanılmış olmayız.

Kevin Garnett 8 sezon önce süperstar olarak ayrıldığı takımına 38 yaşında bir rol oyuncusu olarak geri döndü. Bu hamle elbette ki sahada bir şeyler beklenildiği için yapılmış bir hamle değil. Bu sezon Brooklyn'de maç başına 6 sayı atan Garnett'den mucize beklemiyor kimse. Kaybolmaya yüz tutan basketbol ruhunu geri getirmesi bile takası son derece faydalı yapacaktır. Hırs konusunda ligde hala ilk birkaç isimden biri Garnett'in ruhu geri getireceğinden hiçbir şüphem yok.

Güzel bir başka olay da takımın başında Flip Saunders'ın olması. Bilindiği üzere Saunders, Garnett'in ligin en iyilerinden olduğu 1995-2005 yılları arasında da Minnesota'nın başındaydı. İkili 10 sezon aradan sonra tekrar buluşmuş oldu. Flip Saunders'ın oldukça koyu bir Garnett hayranı olduğu biliniyor. Bu takas onun adına da mükemmel bir haber.

Öte yandan yeniden yapılanma sürecinde olan Minnesota Timberwolves'un Young'ı göndermesi de doğru bir hareket. Young faydalı bir isimdi ama takımı baştan yaratmak istiyorlarsa onu göndermeleri de gerekiyordu. Maç başına 13.4 top kullanan Young'ın gidişiyle beraber gençlerin top kullanma oranları da artacaktır. Teknik anlamda da Young'ı gidişi ve Garnett'in gelişiyle daha kötü bir takım oldular. Ligin dibine iyice yerleşip önümüzdeki yıl draftın 1. sırasını kapmak organizasyonun en büyük hedefi olmuş durumda.

Kevin Garnett takıma sahada vereceği katkıdan çok saha dışında faydalı olacaktır. Genç oyuncuların gelişiminde rol oynayacağını düşünüyorum. Sezon başında kariyerini Minnesota'da tamamlamak istediğine dair bir açıklaması vardı. Onun da istediği olmuş oldu. Garnett mutlu, Saunders mutlu, Timberwolves taraftarı mutlu.

Son olarak bir de Wolves'un Garnett'e 2 yıllık bir kontrat uzatma teklifi götüreceğini ve 40 yaşına kadar onu oynatmak istediklerini duydum. Takasın her yönüne anlam verebildim ama buna diyecek bir şeyim yok. Organizasyonun içinde kalmasını istiyor olabilirler ama bunun illa oyuncu olarak olması gerekmiyor. 40 yaşına kadar Garnett'i zorlamak çok mantıklı olmayacaktır. Bu doğrultuda yorumumu birkaç Wolves maçı seyrettikten sonra yapacağım çünkü Brooklyn'de izlediğim Garnett 2 yıl daha oynayabilecek gibi görünmüyordu.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder