21 Şubat 2015 Cumartesi

Batı Konferansı Güçlenmeye Devam Ediyor

Portland Trail Blazers

Portland Trail Blazers'a bir bakalım. Lillard ve Aldridge süperstar seviyesinde oynuyor, Matthews hala güvenilir bir üçlükçü, Lopez-Kaman iyi kötü pivot rotasyonunu idare ediyor. Geçtiğimiz sezona göre aksayan tek parça: Nicolas Batum. 27% ile üçlük atıp maç başına sadece 8.9 sayı kaydedebilen Batum'a sezonun ilk kısmında düzelmesi için zaman tanınmıştı. All-Star arasında kadar herhangi bir değişim görülmediği için o bölgeye takviye yapılması kaçınılmaz oldu. Gelen isim Aaron Afflalo. Taş gibi adam. Savunmayı yapar, skor katkısı olur, üçlüğü de atar. Kariyeri boyunca başarılı tek bir takımda oynamadığı için Portland'ın havası ona iyi gelecektir. Blazers'dan nokta atışı bir hamle geldi.
Oklahoma City Thunder

Thunder için çok açık bir şey vardı ise o da Perkins'le olmayacağıydı. NBA'in hücumu en kısıtlı oyuncusunu ellerinden çıkardılar. Yerine gelen isim Perkins'e kıyasla çok daha iyi olan Enes Kanter. Tabi takastan bahsetmeye Perkins'ten başlamak garip oldu, asıl yolladıkları isim Reggie Jackson. Dion Waiters'ın takıma katılmasıyla Jackson'ın Thunder'dan ayrılacağına kesin gözüyle bakıyordum. İkisi bir arada olmazdı. Pistons, Jackson'ın kendini gösterebileceği bir takım. İkinci bir Harden faciası yaşanmaz belki ama yine de Thunder'da oynadığından daha fazlası olduğunu herkese kanıtlayacaktır.

Konuyu çok dağıtmadan Thunder'ın aldıklarına dönelim. Yukarıda da dediğim gibi Perkins'in yerine Enes takıma katıldı. Bu da uzun rotasyonunda önemli bir iyileşmeye işaret. Enes haricinde Kyle Singler ve D.J. Augustin de Thunder'a geldi. Zaten gideceği belli olan Jackson'ın gönderilmesiyle takıma ancak bu kadar yararlı parça dahil edilebilirdi. Augustin lig standartlarına göre oldukça iyi bir yedek guard. Jennings'in sakatlanması sonrasında Pistons'ın ilk maçında 35 atalı daha 1 ay bile olmadı belki de. Kyle Singler da izlediğim kadarıyla iyi bir üçlükçüye benziyor. Thunder bu takaslarla rotasyona iyiden iyiye derinlik kattı, playoffu karıştırmaları muhtemel.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder