21 Şubat 2015 Cumartesi

Kim Yönetiyor Bu Takımı?

Ligin ilk yarısında Philadelphia korkunç kadrosuyla korkunç bir dereceye sahipti. Takasların son günü ise saçmalamanın zirvesine ulaştılar diyebiliriz. Nuggets'ın elinden çıkarmak istediği JaVale McGee'yi takasla Philly aldı. McGee'nin önümüzdeki sezon 12 milyon dolarlık(!) bir kontratı bulunuyor. Shaqtin a Fool başta olmak üzere bir çok platformda dalga konusu olan JaVale McGee'nin ligin en kötü kadrosuna katılması tam bir delilik. Pivotlar Nerlens Noel ve Henry Sims de kadroda duruyor. Olan Furkan Aldemir'e olacak. McGee'yi oynatmayı düşünüyorlarsa, ki dün gece az biraz oynadı, Furkan'ın süreleri sıfırlanacak gibi görünüyor.

McGee'nin yeteneklerini ve dev kontratını almaları bir kenara Michael Carter-Williams'ı gönderdiler. Bu gerçekten saçmalamanın zirvesi. 3'lü takasta Carter-Williams'ı gönderip bir tane 1. tur draft hakkı aldılar. Philadelphia yeniden yapılanmayı hedefleyen bir takım. Yeniden yapılanma süreçlerinde yaşlı oyuncuları elden çıkarmak istersin, 23 yaşındaki Carter-Williams'ı değil. Draft hakkı almanın mantığı nedir? Lige yeni gelecek iyi bir oyuncuyu takıma kazandırma şansını arttırmak. Senin elinde 2014 Yılın Çaylağı var zaten, geleceğinin parlak olacağı tescilli bir adamın var. Neden onu yollayıp bir de üzerine sadece draft hakkı alıp tekrar kumara giriyorsun? Carter-Williams da böyle bir takası beklemiyordu:
Son olarak 21 yaşındaki K.J. McDaniels'ı da Rockets'a yolladılar. Geçtiğimiz yıl draftta 2. turdan seçtikleri McDaniels, takıma skor anlamında katkı vermesinin yanı sıra atletizmi ile de oyuna hareket getiriyordu. Philadelphia onu yollayıp karşılığında Isaiah Canaan ve 2. tur draft hakkı aldı. 2. turdan yararlı oyuncu çıkarmak zaten kolay bir şey değil, Philly bunu başarmışken tıpkı Carter-Williams'da olduğu gibi tekrar kumara girmeyi seçti. Bir de yanında Rockets'da doğru düzgün oynamayan Canaan'ı aldılar.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder