18 Şubat 2015 Çarşamba

Amar'e'nin Vedası

Ligde sevdiğim oyuncular arasında yer alan Amar'e Stoudemire'ın New York Knicks'ten ayrıldığı haberini geldi. Amar'e kariyerinin zirve yaptığı dönemde, ligin dengesini değiştirebilecek güce sahipken o zaman için mantıklı sayılabilecek bir kararla Knicks'e gelmişti. Büyük şehir ilüzyonuna kapılmanın yanı sıra köklü klüp olmasının etkisi ve tabi ki tahmin edilebilecek birkaç taahhüt üzerine 5 yıl için 100 milyonluk kontrata imza atmıştı. 2010-2011 sezonunda katıldığı Knicks ona verdiği sözü tutmakta gecikmedi ve sezon ortasında takasla Carmelo Anthony'i kadrosuna kattı. O takas itibariyle kadro kalitesi anlamında şampiyonluk düzeyinin bir tık altında bir ekip kurmuşlardı. Amar'e de 78 maçta 25.3 sayı ortalamayla New York'taki tek All-Star sezonunu yaşıyordu.

Sonra işler karıştı. Amar'e'nin sakatlığı, koç Woodson'ın yetersizliği, anlam verilemeyen bir yaşlı tutkunluğu derken New York Doğu Konferansı 3.lüğünden dibe doğru giden bir yolculuğa çıkmıştı bile. Amar'e çok maç kaçırdı, buna ekstra olarak Melo da hiç bir sezonun tümünde sağlıklı kalamayınca son kaçınılmaz oldu. İkilinin yanına Tyson Chandler ve Jason Kidd gibi pozisyonlarının ligdeki en güvenilir birkaç isminden ikisini kadroya dahil etmeleri de yeterli olmadı. Büyük umutlarla kurulan Knicks takımı playoffta ikinci turdan ötesini göremedi. Yıllar geçtikçe sakatlıkların da etkisiyle maç başına 25 atan Amar'e canavarı bir bench oyuncusuna dönüştü.

Kontratının son sezonu olan bu sezon yaş da artık 32'yi gösterince Knicks defterini kapatma vakti çok net bir şekilde gelmişti Amar'e için. NBA'de belli bir yaştan sonra oyuncuların yegane hedefi olan şampiyonluk çanları Amar'e için çalmaya başladı. Knicks'in yeniden yapılanma sürecini bekleyecek vakti de kalmadı. Zaten Knicks'in şu anki görüntüsüne bakarak olumlu tek bir şey söylemek mümkün değil. Başkan Phil Jackson'ın aklında elbette bir şeyler vardır ama dediğim gibi Amar'e'nin bunlar için vakti kalmadı.

Vakti kalmadı diyoruz ama ona Elton Brand muamelesi yapmak da çok yanlış olur. Bu sezon yakaladığı rakamları 36 dakikaya vurduğumuzda 18 sayı 10 ribaund ortalamaları çıkıyor karşımıza. Benchten gelmek oyundaki etkinliğini düşürmüş olabilir ama Amar'e hala lig standardının çok daha fazlasını sunabilecek bir isim.

İlk serbest kalma haberi geldiğinde Spurs'ün de adı geçiyordu ama sonradan baskın olarak Suns ve Mavs takımlarını okuduk. Son haberler ise Amar'e'nin Mavs'e imza atacağı yönünde. Hatta Dallas kadroda ona yer açmak için bir oyuncusunu de serbest bırakmış. Bu saatten sonra Amar'e'den 25 sayılık bir sezon beklemek hayalden başka bir şey değil. San Antonio'nun doğrudan rakibine geleceği için takım başarısı dilemeye de dilim varmıyor. Umarım Amar'e adına hüsranla sonuçlanmayacak bir macera olur. Önümüzdeki yıllarda onun şampiyonluk uğruna birkaç takım daha değiştirmesine daha şahit olabiliriz.

Amar'e'nin New York Knicks'e yazdığı veda şiiri ile yazıyı kapatayım:

Poem by: Amar'e Stoudemire 

NY NY what a beautiful city
A place where you can hang out with Anna, JayZ & Diddy

Its a place absent of excuses and patience 
If your smart, you can meet leaders of every nation

NY NY big city of dreams 
Everything in NY isnt always what it seems

In the land where the jungle is concrete
The money flows Dow Jones and Wall Street

Home of #STATcity and the #Knickstape Orginator, 
Shalom to all my fans, Salute to all my haters.

Peace and Love 
Amar'e Carsares Stoudemire Sr.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder