20 Aralık 2014 Cumartesi

Yine Eksik Yine 63 Dakika Yine Mağlubiyet

2 gece önce Memphis'e karşı 3 uzatma sonucunda kaybetmiştik. Dün gece aynısı Blazers'a karşı oldu. Spurs'ün 3 uzatmalı maçını bile doğru düzgün hatırlayamıyor iken 3 günde 2 tane seyrettik. Tıpkı Grizzlies maçında olduğu gibi bu maç da Tony Parker ve Kawhi Leonard sahada yoktu. Bu 3 uzatmalı iki maça da böyle bakmak gerekir. Bir tanesi takımın en büyük skoreri, diğeri ise Finaller MVP'si. Bu iki adamın eksikliğinde Batı'nın en ciddi ekipleriyle kıyasıya mücadele vermek bence onlar adına korkutucu bir durum. Ginobili de 2 maçta ne kadar çok son şut kaçırdı şaka maka. Yukarıda verdiğim özette yok ama Steve Blake'in 2. uzatmada skor 109-110'ken soktuğu üç sayılık basketi öncesi LaMarcus Aldridge topu çok bariz bir bir şekilde dışarıdan çevirdiği bir pozisyon var. Hakemler konusunda biraz sıkıntı olduğunu okudum ama olur böyle şeyler diyelim.

Spurs adına ise şöyle bir sıkıntı var ki bu mağlubiyet arka arkaya alınan 3. mağlubiyet oldu ve son 10 maçta 4-6'lık bir derece var. Coach Pop bu 2 haftanın takımın sezon boyunca oynayacağı en zor 2 hafta olduğunu söyledi geçenlerde. Bu açıdan bakarsak takımın 17-10'luk derecesinin yükselişe geçmesini bekliyorum. Batı öyle bir hal aldı ki 17-10'luk dereceyle 7. sıradayız şu an. 

3 günde 2 tane 63 dakikalık maç oynayan takımın yorgunluğunu düşünemiyorum bile. Bu gece 3 buçukta rakip Dallas Mavericks. Pop'un dediği gibi bu iki haftanın fikstürü sezonun en zoru olsa gerek.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder