19 Aralık 2014 Cuma

Rondo'nun Mavs'e Katılması

Dallas Mavericks'in Dirk Nowitzki basketbolu bırakmadan bir kez daha şampiyon olma motivasyonu inanılmaz yüksek. Takımın en büyük problemi olan oyun kurucu eksikliğini, ligin elit isimlerinden Rondo'yla tamamladılar. Rondo'nun gelmesiyle beraber şampiyonluk için daha ciddi bir aday haline geldiklerini kesin. Fotoğraftaki isimlerden Nowitzki haricindekiler geçtiğimiz yıl bu takımda değildi bunu da belirtelim. Hepsini birlikte düşünürsek sağlam bir yatırım yaptılar yani kadroya. 

Rondo'nun Mavericks'e avantaj olabilecek bir özelliği var: top kullanmakla yakından uzaktan alakası olmaması. Şutu çok kötü, bilindiği üzere serbest atış dahi atamıyor. Ellis-Parsons-Nowitzki gibi skorerlerin top dağıtımı için ideal adam olduğunu da söyleyebiliriz. Bu takımda skor üretme işine bir ortak daha gelmesi çok saçma olurdu.

Olayın bir başka boyutu ise hep bahsettiğimiz Doğu-Batı uçurumu her geçen gün biraz daha artıyor. Bu takasla beraber Doğu Konferansı'nın bir yıldız ismi daha Batı'ya gelmiş oldu. Şu an Güneybatı Grubu tam bir ölüm grubu gerçekten. NBA tarihinde var mıdır böylesi bilmiyorum. 5 kişilik grupta 4 tane şampiyonluk adayı var, şaka gibi. Öteki takımda da Anthony Davis var!

Takasa geri dönelim. Bu takas sonucunda Dallas Boston'a Wright, Crowder ve Nelson'ı gönderiyor. Kayda değer yıldız bir isim yok. Hepsi Celtics'e faydalı olabilecek rol oyuncuları. Onlar memnunsa bize diyecek bir şey düşmez.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder