13 Ekim 2014 Pazartesi

Yılların Haksızlığının Üzerine Gecikmiş Bir Ayar

İbrahim Toraman'ın milli takım kariyerini bitiren kişi Fatih Terim'dir. 10 sezon Beşiktaş'ta üst düzey futbol oynamasına karşın bu adamın yalnızca 46 milli maçı olmasının bir açıklaması olabilir mi? 

Uzun yıllar önce oynanan bir Belçika maçında yaptığı hata üzerine morali bozulan ve devre arasında soyunma odasında oyundan çıkmak istediğini söyleyen Toraman'ı tüm takım önünde aşağılayan kim? Fatih Terim.

2 Haziran 2007'de Bosna Hersek ile deplasmanda oynanacak maça 19 kişilik kadro götüren, sonra 18 kişilik maç kadrosu açıkladığında Toraman'ı dışarıda bırakan kim? Fatih Terim. 

Madem kadroya almayacaktın hocam beni buraya kadar neden getirdin diye sorunca kadrodan ebediyen kesik yiyen kim? İbrahim Toraman.

Sırf bu adamı ilk 11'e almamak için neler yaptı Fatih Terim. Bu uğurda İbrahim Toraman dururken o dönem yaşı epey ilerlemiş Emre Aşık dahi alındı kadroya. Can Arat, Emre Güngör, Eren Güngör oynatıldı. Sedat Bayrak alındı kadroya. Hakan Balta stopere çekildi, Gökhan Zan banko oynadı. Servet iyi ya da kötü olması fark etmeden kazık çaktı milli takıma. Bu oyunculara kötü demiyorum ama İbrahim Toraman'ın hiçbirinden aşağı kalır yanı yoktu, Toraman harcandı. Beşiktaş'ta banko oynarken milli takıma alınmayışına sakat diye kılıf uyduruldu. 

Kariyerinin zirve yaptığı dönemlerde stoper, sağ bek, ön libero gibi bir çok pozisyonda oynayabilecek çok yönlü bir oyuncuyken tek bir maç dahi alınmadı kadroya. Hiddink de almadı. Hocalar değişti ama onun milli takıma alınmaması hep gündemde olan bir konu olarak kaldı. Abdullah Avcı da 'İbrahim Toraman, Macar forvetlerin beline bile gelemez' gibi bir açıklama yapmıştı. Böylesine kaliteli bir adama bu kadar ayıp edilemezdi gerçekten.

Yani anlayacağınız bu twitin altında çok şey yatıyor. İbrahim Toraman'a çok yazık edilmiştir,  egoların kurbanı olmuştur, twitinde söylediği şey de yüzde yüz doğrudur.

1 yorum :

  1. Tamamen katılıyorum bu adama yapılan ayıptır..
    Adettendir: Galatasaraylıyım

    YanıtlaSil