14 Ekim 2014 Salı

Milli Takım Hakkında 10 Soru

Maçı çok dikkatli seyredemedim fakat yine de yazacak bir şeylerim var.

1) Milli takımımız ne yazık ki çekinilecek bir rakip olmaktan çıktı. Hollanda'yla oynanmayan 3 maçta 1 puan. Çekler 9, İzlanda 9, daha Hollanda oynamaya başlamadı. Daha elemelere adam gibi başlamadan turnuva defterini kapatmak üzereyiz. Hadi biz Dünya Kupası üçüncülüğünü gördük, yeni jenerasyon ne zaman başarı görecek?

2) Mehmet Topal neden stoper oynuyor? Bu Ersan Gülüm ne yaptı size?

3) Oyundan çıkan oyuncular Olcay ve Gökhan. Bu Beşiktaş ne yaptı size?

4) Fatih Hoca neden Letonyalıları aşağılıyor? ('Daha önce bizi tesadüfen elediler.') Kim olursa olsun, San Marino bile olsa rakibi küçümsememek gerekmez mi? Letonyalı gazeteci maç sonu 'Beraberlik de tesadüf mü hocam?' diyor, ayar veriyor, biz utanıyoruz.

5) Neden her maç farklı kaleciyle oynuyoruz? Kalecilikte öz güven bu kadar kritikten, neden hiç bir kalecinin arkasında durulmuyor? Hadi Onur sakatlandı, peki ya Tolga?

6) Milli takımın yapılandırılma süreci ne zaman bitecek? Kaç yıl, kaç teknik adam, kaç turnuva kaybetmek lazım?

7) Burak Yılmaz'ın sakatlığında daha bir kaç gün önce hat-trick yapan milli takımın en tecrübeli isimlerinden Semih Şentürk neden akıllara gelmiyor? Başarı biraz da tecrübe işi değil midir? Miroslav Klose, Ivica Olic yüzyıllardır olduğu gibi hala milli takımlarında oynuyor. Biz neden böyle bir şey denemiyoruz?

8) Takım olamıyoruz deniyor. Bu hazırlık maçları neden yapılıyor? Dünyanın parası harcanıp kamplara neden gidiliyor?

9) Fatih Terim'in şu noktada istifa etmesini doğru bulmuyorum ama yine de merak ediyorum; burada işi bitince bir sonraki durağı yine Galatasaray mıdır? Galatasaray'da başarı kazanıp sonrasında maceralara atılmak Fatih Hoca için bir döngü müdür?

10) Arda Turan daha verimli kullanılabilir mi? Gareth Bale, Galler'de tek başına harikalar yaratabiliyor. İzlanda'da Sigurdsson'un neler yaptığını görüyoruz. Bazen bir adam çok şey değiştiriyor. Bu tip takımlar sahip oldukları tek yıldız oyunculara tutunmayı seçiyor kimi zaman. Real Madrid, Liverpool, Dortmund gibi takımlarda oynamış Nuri Şahin hiç bir şey yapamadı bu takımda. Arda'nın da sonu öyle mi olacak?

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder