26 Ekim 2014 Pazar

Steve Nash İçin Yolun Sonu

Tarihin en iyi oyun kurucularından Steve Nash'in bu sezon forma giyemeyeceği haberi doğrulandı. Belinde uzun süredir bir problemi var ve evinde geçirdiği bir sakatlık sonrası sezonu kapattığı söyleniyor. Yanlış bilmiyorsam Nash şu an ligin en yaşlı oyuncusu konumundaydı. 40 yaşında yaşadığı bu 1 sezonluk sakatlıktan dönüp basketbol oynama ihtimali ne yazık ki zayıf görünüyor.

Jason Kidd'le beraber canlı seyredebildiğim en iyi oyun kurucu Nash. Hatta 2000'lerin ortası lige iyice yoğunlaşmış bir Spurs taraftarı olarak tanıklık ettiğim en iyi oyun kurucu da diyebilirim. Biz onu hep Suns formasıyla hatırlayacağız. Kariyerinin en parlak dönemini bu takımda geçirdi, bu döneme ait 2 tane de normal sezon MVP ödülü bulunuyor. Playofflarda arka arkaya bir kaç sezon Spurs'le karşılaştılar. O dönem bu iki takım birbirinin belalısı konumuna gelmişti neredeyse, karşılaşmalarda hakem hataları çok konuşuldu, çok sert mücadeleler oldu. Nash'in kanlar içinde fotoğrafını herkes hatırlıyordur. Suns, Spurs'ü alt etmek için en son Shaq-Amare pota altı kursa da fayda etmedi. Duncan orada baskın çıktı. Bu yıllar süren eşleşmeler sonucunda başarıya ulaşamayan Nash ve Suns da şampiyonluktan mahrum kaldı.

04-05, 06-07 ve 07-08 sezonlarında yani Nash'in normal sezon MVP'si seçildiği, Suns'ın ligin korkulan takımı olduğu sezonlarda Spurs'e elendiler. 09-10 senesinde yine Nash önderliğinde bu kez Spurs'ü 4-0 eleyerek intikamlarını aldılar diyebiliriz.

Bir ara lig öyle bir konuma gelmişti ki assist krallığı denince Nash'ten başkasını düşünmek mümkün değildi(5 kez asist kralı oldu.). Dönemin Suns antrenörü Mike D'Antoni'nin Run-and-Gun sisteminin lideri olan Nash, maç başına neredeyse 110 sayı atan bir takım ortaya çıkarmıştı. Dönemin izlemesi en keyifli takımının da onlar olduğunun altını çizelim. 
Suns dönemi öncesi Dallas'ta Nowitzki'yle beraber oynadığı yıllar kendini iyiden iyiye gösteren Nash, 2000'li yıllarda lige damga vurmuş oyunculardan biri kesinlikle. NBA Hall of Fame yani Şöhretler Müzesi'ne girmesine de kesin gözüyle bakıyorum. Şampiyonluğu yok ne yazık ki, bu uğurda kariyerinin son bölümünde Lakers'la 3 yıllık bir kontrat yaptı ama ne yazık ki o Lakers beklentilerin çok çok uzağında kalarak playoff'a dahi giremedi. Nash de kariyerini yüzüksüz sonlandıran yıldızlar kervanına katılacak gibi görünüyor.

Tertemiz bileğiyle attığı üçlükleri, müthiş saha görüşünü, asistlerini ve tabi ki playofflarda yıllar süren Spurs-Suns çekişmesindeki liderliğini asla unutmayacağım. 3 yıl için 27 milyon dolarlık kontratının son sezonunda ve sakatlığı sona erdiğinde hem kontrat bitmiş hem de yaşı 41 olacak. Geri dönüp bir şeyler başarabilirse bu çok ciddi bir kahramanlık hikayesi olur ancak önümüzdeki günlerde emekliliğini açıklayacağını düşünüyorum. Lakers bizim rakibimiz konumunda ama Nash böylesine değerli bir oyuncu olduğu için; keşke olumlu bir gelişme yaşansa da onu biraz daha izleyebilsek.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder