26 Ekim 2014 Pazar

Notlar: Real Madrid 3 - 1 Barcelona

- Bugün maç tercihimi Real Madrid - Barcelona'dan yana kullandım. Ara sıra Fenerbahçe maçına da baktım ama orada olup bitenden pek haberim olduğunu söyleyemem. Penaltı pozisyonlarında kafayı oraya çevirdim, gördüğüm kadarıyla ikinci penaltı doğru ancak birincisini bilemiyorum.

- El Clasico'ya gelecek olursak Real Madrid'in sonuna kadar hak ettiği bir maçtı. Anlam veremediğim bir şekilde hızlı hücumlardaki gereksiz ekstra pas çabasına giren Madrid hücum oyuncuları yüzünden skor tabelasında 5 yerine 3 yazıyor. Barcelona hızlı başlayıp 4. dakikada Neymar'la golü buldu ama maçın genelinde kötü oynadıklarını belirtelim. Neymar'ın şutu çekmeden önce topu çekişinden gol olacağını anlamıştık. Casillas'ın yapabileceği bir şey yoktu.

- Barcelona'da Lionel Messi'nin en kötü El Clasico performanslarından birini izledik. Delici top sürmeleri yapamamasının yanı sıra basit pas hataları da yaptı. Onun bu durumda olması da Barcelona'nın sonu oldu. Aylardır maça çıkmayan Luis Suarez de ilk 11 başladı. Maç eksiği hissedildi, ikinci yarı tercih edilmesi daha doğru olurdu belki de.

- Barcelona adına en olumlu konuşacağım isim Jeremy Mathieu. Takımın en çok çabalayan ismiydi. Onun etkinliği aklımda kaldı, Dani Alves'in kanadında neler oldu hatırlamıyorum bile. Topu ileriye taşıma anlamında çok yetenekli bir isim, ayrıca defansif yönü de oldukça kuvvetli. Bir tane de inanılmaz şut çıkardı ama Casillas izin vermedi. Barcelona adına çok değerli bir kazanım.

- Barcelona'nın gol yememezlik serisine son veren penaltıda Pique amatörce davrandı. Yere yatarak ortayı engelleme girişiminde kolunu açmak ondan hiç beklemeyeceğimiz bir hataydı. Yüzde yüz doğru bir penaltı sonrası Ronaldo da Barcelona'nın unvanına son verdi.

- Ronaldo demişken onun da maçta pek etkin olmadığını söyleyelim. Tüm hücumlarda alıştığımız deparları elbette vardı ama ağırlığını koyamadı. Her geçen dakika daha kötüye giden Barcelona karşısında işi bitirmek onun işiydi. Yapabildiğini söylemek zor.

- Fizikli Luis Suarez karşısında Pepe-Ramos gibi güç anlamında marka olmuş isimler en yerinde tercihlerdi. Pepe bir de çok temiz kafa golü attı. Oyun yapısı itibariyle sert oynuyor ancak eskiye kıyasla daha temkinli gibi. Hakemler de onun adam indirmesine karşı daha toleranslı. Barcelonalı oyuncuların onunla birebir oynarken yere düşme politikası artık işlemez gibi görünüyor.

- Marcelo Real Madrid adına çok çabalayan isimlerdendi. Hücum yönü çok kuvvetli bir sol bek. Sol açık gibi oynuyor ama defansif anlamda da açık vermiyor. Çok değerli bir isim olduğunu bir daha gördük. Bale'in yokluğunda Isco da görev aldığı kanatta başarılıydı. Bir kaç çalım denemesinde arka arkaya başarısız olduktan sonra batırıyor yorumlarına başlasak da 3. golde Iniesta'nın hediyesini geri çevirmedi ve golle sonuçlanacak atağın topunu kapmayı başardı. 

- Bahsettiğim golde Isco'nun kaptığı top sonrasında Real Madrid'in çok akıllı ve hızlı bir paslaşması var. James'in bitirici pası ve Benzema'dan tam köşeye bir şutla 3. golün tamamlanışı seyrettik. Kroos ve Modric'i hücum anlamında pek göremedik desek yeridir.

- Özetle Barcelona'nın oldukça kötü oynadığı bir El Clasico sonucu hak edilmiş Real Madrid galibiyetini seyrettik. 8 maçta 0 gol yiyen Barcelona'nın rekorundan bahsediyorduk ama an itibariyle 9 maçta 33 gol atan bir Real Madrid var. 16'sında imzası olan Ronaldo var. Tarihe tanıklık etmek adına bu rakamların da takibinde kalalım.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder