8 Ekim 2014 Çarşamba

Biz 2.5 Vermiştik.

Geçtiğimiz sezon sonunda takımda tutmak için yıllık 2.5 milyon € önerdiğimiz Hugo Almeida, yıllık 400.000 €'e Cesena'ya imza atmış.

Hugo Almeida Beşiktaş'ta oynadığı süre boyunca beklentileri karşılamakla karşılamamak arasında sürekli olarak gidip gelen bir oyuncuydu. Son sezonunda ligin ilk yarısını gol kralı kapayıp, ikinci yarıda arka arkaya 10-11 hafta gol atmayarak bizleri bu ikileme yeniden sokmuştu. Bu formsuzluğuna rağmen yönetim ona 2.5 milyon € önerdi ancak oyuncu takımda kalmadı.

Sonra ise hikaye daha trajik oldu ve oyuncu Galatasaray'a imza atmak istediğini duyduk. Galatasaray'ın gündemini de uzun süre meşgul eden Almeida buradan beklediğini bulamayınca açıkta kaldı ve bu sezon oynayacağı takımı Ekim ayında ancak bulabildi.

Beşiktaş'tan 'yıllık 2.5 milyon €' kazanan Demba Ba'nın güncel performansını düşündüğümüzde Almeida'nın kaybına üzülmüyoruz. Baktığımızda ortalama altı bir İtalyan takımına bizim önerdiğimiz miktarın 6'da 1'ine imza attı. Biraz sinir bozucu, biraz düşündürücü. 

İsimleri şişirmekten ziyade, oyuncunun ederinin 2.5 olacağını düşünebiliyoruz. 400 bine bizde oynamaz düşüncesi hakim. Ortada bir rakamda da buluşma zemini de oluşmuyor. Karşılıklı restleşme her daim var. Ülkemiz futbolunu Avrupa'nın Katar'ına döndürüyoruz. Almeida'nın imza attığı paradan vergi kesintileri de olacak ve yıllık maksimum 300.000 alacağını da söylemek istiyorum. Stada nakit akışında sıkıntılar yaşanan şu günlerde Almeida'ya 2.5 ödemek tam bir facia olurdu.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder