7 Ekim 2014 Salı

Jose Sosa İçin Karar Zamanı

Jose Sosa'nın satın alma opsiyonunu değerlendirmemiz için önümüzde 8 gün bulunuyor. Kiralama sözleşmesinde yer alan maddeye göre 15 Ekim'e kadar Beşiktaş'ın Sosa'nın bonservisini 2 milyon € karşılığında alma hakkı var.

Balıkesirspor maçında sakatlanıp oyundan çıkan oyuncunun en az 1 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Bu da demek oluyor ki 15 Ekim'e kadar onu bir daha izleme fırsatı bulamayacağız. Jose Sosa için karar zamanı gelmiştir.

Sosa'yı izlediğim kadarıyla söyleyebilirim ki kesinlikle çok klas bir oyuncu. Antremanlarda da yüksek efor gösterdiğini duyuyoruz. Zaten son iki maçta ilk 11'e yerleşerek bunun karşılığını da almıştı ancak bir Beşiktaş klasiği olarak sakatlık kabusu onun da karşısına çıktı. Pozisyonu itibariyle Oğuzhan Özyakup'la birbirlerine alternatif olacaklarını düşünüyorum. Beşiktaş hücumunun üretkenliğinin zayıfladığı anlarda bu değişiklik takıma hareketlendirmek adına mükemmel olur. Ba da ileri uçta bir şeyler yapmaya çok istekli bir görüntü çiziyor. Sosa'yla uyum yakalama çabası içinde olduklarını görüyoruz. Sosa, Beşiktaş'ın oynadığı sisteme birebir uyan bir futbolcu görüntüsü çiziyor. Bunların yanı sıra takımda güvenebileceğimiz bir frikik atıcısı bulduk gibi görünüyor.

Özet olarak tüm parçaları birleştirdiğimizde, 2 milyon € Sosa için kesinlikle gözden çıkarılabilecek bir meblağ. Oyuncunun bonservisinin alınması taraftarıyım.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder