17 Eylül 2014 Çarşamba

Notlar: Galatasaray 1 - 1 Anderlecht


- Prandelli'nin sitemkar fotoğrafını özellikle seçtim çünkü maçta gerçekten kötü bir Galatasaray seyrettik. İstediği hiç bir şeyi ortaya koyamayan takım, 1 puanı zor kurtardı. Böylesine kötü oynanan maçta alınan 1 puana sevinildi elbette ama maç öncesi 1 puan alınacağı söylense tek bir kişi kabul etmezdi. Neticede bu gruptaki en kolay maç olarak değerlendiriliyordu.

- Yeni transferler Pandev ve Dzemaili ilk 11'de oynadı. Oyuncular zaman zaman bize kalite kokan hareketler sunsalar da hazır olmadıkları ve takıma alışmadıkları çok açık. Madem bu adamları transfer etme gibi bir durumun vardı, neden bunu son saniye yapıyorsun? Madem son saniye aldın, bir adaptasyon süreci geçirmelerini bekle, 1 hafta sonra ilk 11'de Şampiyonlar Ligi maçına çıkarma. Getir-hemen oynat-mucizeler yaratsın tadında oyuncular değil bunlar.

- Selçuk İnan'ın pozisyonu itibariyle en kritik görevi olan pas dağıtmada dahi aksadığını görmekteyiz. Bu noktada kaptanın da kredisini tükettiğini düşünüyorum. Savunma anlamında da biraz yumuşak kalıyor. Yenen golde topa müdahale etmek yerine rakip oyuncuyu sarsmaya kalktı. Madem adama hamle yapacaksın, o zaman o adam o şutu çekemeyecek. Hem topa müdahale edemeyip, hem de adamı azcık ittirmeyle o şutun engellenme şansı yoktu, akabinde gol geldi.

- Ligde forma şansı bulamayan Alex Telles'in de bocaladığını gördük. Savunma zaafları olan oyuncunun bu eksikliği devam ediyor. Bu eksiklik mevcutken, hücum anlamında yaptığı bindirmelerde de başarılı olma yüzdesi sorgulanır. Taraftarın yüksek sesle yuhaladığı Veysel Sarı oyundan çıkmazken, Prandelli onu çıkarmayı tercih etti. Bu noktada oturup bir düşünmesinde fayda var, beklenen seviyeden hala uzakta.

- Aurelien Chedjou büyük oynamaya devam ediyor. Golde yaptığı asisti ayakta alkışlanacak cinsten. Geçen sezon yarattığı izlenim sonucunda bu yıl ilk 11 çıkma ihtimalini zayıf gördüğümü söylemiştim. ( http://faulolmasilazim.blogspot.com.tr/2014/09/galatasarayda-yabanclarn-ilk-11.html )
Beni mahcup etmeye devam ediyor. Golü Burak'ın atması da onun yitirme eğiliminde olduğu özgüvenini geriye getirmek için iyi bir başlangıç adımı.

- Rakibi de kısaca değerlendirecek olursak buraya çok net bir beraberlik için gelmişler. Savunma bazlı bir futbolla vurgun yapabilirsek yapalım düşüncesi altında gol buldular. Golde oyuncunun ekstra düzgün vurduğunu da söylemek lazım. Topun gittiği nokta Fernando Muslera'nın uzanabileceği bir yer değildi. Son dakikada yenen gol yaralamıştır elbet ama 1 puanla dönerek bu maç için misyonlarını tamamladıkları çok açık. Açıkçası takım halinde hiç bir numaraları yok gibi görünüyor. Deplasmanda birbiriyle oynamaya alışmış ve taktik anlamda biraz daha yanlara açılan bir Galatasaray, Anderlecht'i yenecektir.

1 yorum :

  1. Dünkü futbolla ileri gitmek imkansız acil müdahaleler gerekiyor takıma..

    YanıtlaSil