20 Temmuz 2014 Pazar

Love için Wiggins-Bennett Paketi


LeBron James'in Cavaliers tercihi üzerine yazı yazacağımı söylemiştim fakat ortaya atılan bu dedikodu yüzünden bekleme kararı aldım. Çünkü Cavaliers'ın Kevin Love için Minnesota'ya Andrew Wiggins ve Anthony Bennett'ten oluşan bir paket teklif ettiği resmiyet kazandı. Bu takasın gerçekleşmesi birçok dengeyi değiştirecektir o yüzden yazıyı bekletiyorum.

2014 NBA Draft'ının 1 numarası olan Wiggins'i de kapsadığı için pek alışık olmadığımız tarzda bir takas teklifi olduğu söylemek mümkün. Oyuncuyu henüz hiç seyretmedik ve nasıl bir performans göstereceğini dahi bilmiyoruz. 2013 NBA Draft'ının 1 numarası Bennett, geçtiğimiz sezon belki de tarihin en kötü '1. sıradan seçilen oyuncu' performansını göstermişti ama onu da damgalamak ne kadar doğru olur bilmiyorum. Çünkü geçtiğimiz sezon gösterdiği performansla sınırlı kalacak bir oyuncu olması mümkün değil, neticede o kadar oyuncu arasından 1 numaradan seçildi. 

Timberwolves açısından bakarsak onları pek tatmin edecek bir teklife benzemiyor. Biri 1995'li diğeri 1993'lü iki tane kapalı kutu oyuncu ve yanında bir de draft hakkı karşılığında sayı ribaund makinesi Kevin Love. Ama bir de şu açıdan bakmak lazım ki, şampiyonluk isteyen Love'ı bu yetersiz kadrolarıyla daha fazla takımda tutmaları mümkün değil. O yüzden koparabildikleri kadar koparmaya bakacaklardır çünkü Love bu ligde eşsiz bir oyuncu. 

Cavaliers'ın geçtiğimiz sezon Bennett'in yaşattığı hayalkırıklığından sonra bu gençlerle devam etmek yerine kendini kanıtlamış Love'a yönelmesi çok normal. Ancak Wiggins herkes tarafından inanılmaz potansiyelli bir oyuncu olarak gösteriliyor ve onu daha oynatmadan başka takıma vermek ne kadar sağlıklı bir karar tartışılır. LeBron-Irving-Love üçlüsünü kurmak istiyorlar, ki bence en az Wade-LeBron-Bosh kadar sağlam bir üçlü olur, ancak bu gençlerin kalması halinde oluşacak senaryoyu da çöpe atmış oluyorlar. Bu paketin hazırlanması kararının altında LeBron'un elit bir uzunla oynama isteği yatıyor olabilir. Kazandığı iki şampiyonluktan sonra Big 3 ile başarının formülünü bulmuş gibi hissediyor herhalde, oysa ki Spurs'ün nasıl takım olunacağını tüm dünyaya gösterdiğini kendi ağzıyla söylemişti.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder