20 Temmuz 2014 Pazar

Gasol'ün Tercihi Bulls Oldu


Spurs'e gelecek diye heyecan yaptığım Pau Gasol tercihini Chicago Bulls'tan yana kullandı. Los Angeles Lakers'ta geçen 7 sezonun ardından yeni kontrat teklifini reddeden Gasol, kariyerinin son döneminde Bulls formasıyla şampiyonluk kovalayacak. Anlaşma 3 yıl için 22 milyon dolar.

NBA'de 2011 yılında imzalanan toplu iş sözleşmesi sonucu takımlara tanınan af maddesi hakkıyla Carlos Boozer'ı serbest bırakan Chicago Bulls'un bu kararının altında Gasol hamlesi yatıyor elbette. Oldukça uzun bir süredir ayrı kalsak da takımda bir Derrick Rose gerçeği var. Bulls kadrosunda Rose'un yanında NBA'in en iyi savunmacılarından Joakim Noah da bulunuyor. Bu ikili oynadıkları pozisyonda NBA'in en iyi 2-3 oyuncuları arasında sayılıyor. Bu oyuncular Bulls gibi şampiyonluk kültürüne sahip bir takımda olunca Gasol'ün bu tercihini çok da yadırgamamak gerekiyor.

Gasol'ün bu kararına Los Angeles Lakers'ın Carmelo Anthony'i ikna edememesi sonucunda verilmiş bir karar desek de yanlış olmaz. Melo'nun Knicks'te kalmasından sonra Gasol'ün Lakers'ta gördüğü şampiyonluk ışığı da söndü ve akabinde Bulls'a imza attığını duyduk. 34 yaşındaki Gasol işin finansal boyutunu düşünecek biri değil, onu Noah ve Rose'la izlemek oldukça keyifli olacak. Geçen yıl rezalet durumda olan Doğu Konferansı'ndan bir şampiyonluk adayı ekip daha kuruldu diyebiliriz. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder