16 Şubat 2013 Cumartesi

All-Star 2013 Batı Karması



62. geleneksel All-Star maçı bu yıl Houston'da oynanacak. Her sene olduğu gibi internet üzerinden yapılan oylamada Doğu ve Batı karmalarında ilk 5 çıkacak oyuncular belirlendi. NBA koçları da kadroyu tamamlayacak olan 7'şer yedek oyuncuları seçtiler ve şu an organizasyonda yer alacak tüm oyuncular belirlenmiş bulunuyor. Bu yazıda Batı Karması'na göz atacağız.

Batı Karması ilk 5'i şu isimlerden oluşuyor ;

Kevin Durant
Blake Griffin
Dwight Howard
Kobe Bryant
Chris Paul

İlk 5 oyuncuları birkaç ay süren bir internet oylamasıyla belli olduğundan dolayı, burdaki oyuncu seçimlerinde  popülarite faktörünün etkili olduğunu söylememiz mümkün. Ama yine de burayı haketmeyen, ne işi var diyebileceğimiz bir isim de bulunmuyor ilk 5'te. Kobe ve Durant'in buradaki yerleri asla sorgulanmaz. Aynı şekilde Clippers oyuncuları Blake ve Paul de burayı hakeden isimler. Howard Lakers'a takas olması sebebiyle geçtiğimiz senelere oranla biraz daha alt seviye oynuyor bu sezon. ( 16.2 sayı 11.8 ribaund ) Ama hala NBA'in 1 numaralı pivotu olduğu tartışılmaz. Zaten tavırları ve hareketleriyle taraftların sevgilisi olmuş bir isim. Bir sakatlık söz konusu olmazsa uzun yıllar buradaki yeri sağlam.5 oyuncunun dördünün Los Angeles şehri takımlarından olması da ufak bir detay. Ayrıca Kobe Bryant'ın da 15. All-Star maçı olacak. Gerçekten etkileyici bir rakam, NBA tarihinde bu alanda 19 kez All-Star olan Kareem'in arkasında ikinci bulunuyor.

Batı Karması yedeklerine gelecek olursak ;

Tony Parker
James Harden
LaMarcus Aldridge
David Lee
Zach Randolph
Tim Duncan
Russell Westbrook

Yedek oyuncu seçimlerinde oyuncunun sezonun ilk yarısındaki rakamlarının yanı sıra takımının sıralamadaki yeri de önemli rol oynuyor. Batı'da birinci konumda San Antonio Spurs'ün 2 oyuncusu Tony Parker ve Tim Duncan'ın burada olmasını zaten bekliyorduk. 20.6 sayı 3.0 ribaund 7.6 assist ve takımın lig birincisi. Gerçekten tam bir lider hatta MVP gibi oynuyor bu yıl Parker. Tim Duncan ise adeta bir yeniden doğuş yaşadı bu sezon. 37 yaşındaki Duncan 17.3 sayı 9.7 ribaund 2.7 assist ve 2004'ten bu yana en yüksek blok ortalaması olan 2.7 blok'la inanılmaz bir ilk yarı geçirdi. Şu sıralar dizinden yaşadığı sakatlık dolayısıyla takımdaki yerini alamıyor ama All-Star arasına kadar iyileşeceği söyleniyor, bu onun 14. All-Star maçı olacak.

Oklahoma City'nin geçtiğimiz yaz Houston'a takas ettiği James Harden ise bu sezon tam anlamıyla potansiyelini sahaya yansıtmaya başardı. Thunder forması altında Durant ve Westbrook'un yanında fazla sorumluluk alamayan Harden, Houston takımını 26.0 sayı ortalamasıyla ( NBA 5.si ) sürükleyen lider oyuncu haline geldi. Batı'da 5. sırada bulunan Memphis Grizzlies'den katılan tek oyuncu olan Zach Randolph da burayı hakedenlerden. 15.7 sayı ve 11.7 ribaund ( NBA 2.si ) ortalamalarıyla takımın bulunduğu sırada payı çok büyük.

 Russell Westbrook'un da buradaki yeri tartışılmaz ama kısa oyuncu seçimi olarak bana kalırsa burada olması gereken bir oyuncu vardı ; Stephen Curry. Kısıtlı kadrosuna, Monta Ellis'i kaybetmesine rağmen playoff potasından çıkmayan ve müthiş bir mücadele gösteren Golden State Warriors'dan bu organizasyona katılacak oyuncu bence David Lee yerine o olmalıydı. Elbette ki Lee'nin de katkısı göz ardı edilemez ama 21-4-6 rakamlarıyla oynayan Curry burada olmalıydı diye düşünüyorum. Artık iyiden iyiye bir süperstara dönüşen LaMarcus Aldridge de 2013 Houston'la beraber 2. All-Starını yaşayacak.

Burada olabilirdi diyebileceğimiz birkaç oyuncu da var elbette. Stephen Curry bunların başını çekiyor. Onun dışında Oklahoma City Thunder'ın pota altı canavarı Serge Ibaka bu yıl gerçekten ekstra bir sezon geçiriyor. Onun talihsizliği Batı'da oynaması çünkü gerçekten kağıt üzerinde baktığımızda Batı ve Doğu uzunları arasında ki fark oldukça fazla. Doğu'da olsa All-Star seçilirdi diye düşünüyorum. Utah Jazz birkaç sıra daha yukarıda olsa burada Al Jefferson'ı da görebilirdik.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder