17 Şubat 2013 Pazar

All-Star 2013 Yarışma Tahminleri




Saat 3 buçukta yani yaklaşık 2 buçuk saat sonra başlayacak olan All-Star haftasonu yarışmaları için tahminlerimizi aktarmak istedik. Bildiğiniz gibi bu gece All-Star 2013 Houston'da Shooting Stars, Yetenek Yarışması, 3'lük Yarışması ve Smaç Yarışması yapılacak. Sürprizlere çok açık yarışmalar ama biz yine de kendimizce tahminlerimizi yapalım.

  Shooting Stars tamamen şansa dayalı bir yarışma. Uzun zamandır görmediğimiz simaları izleme fırsatı buluyoruz. Örneğin NBA tarihinin en kısa oyuncusu Muggsy Bogues bu gece yarışmacılar arasında olucak. Kadrolar şu şekilde :

 Doğu Konferansı
 NBA 
Chris Bosh, Miami Heat Brook Lopez, Brooklyn Nets 
WNBA 
Swin Cash, Chicago Sky Tamika Catchings, Indiana Fever
 NBA Legends
 Tyrone "Muggsy" Bogues Dominque Wilkins 

Batı Konferansı 
NBA James Harden, Houston Rockets Russell Westbrook, Oklahoma City Thunder 
WNBA 
Maya Moore, Minnesota Lynx Tina Thompson, Seattle Storm 
NBA Legends 
Sam Cassell Robert Horry 

Bence Batı takımı kazanır. Favori olarak da Harden'ın takımını gösteriyorum. 

Bu gece yapılacak bir diğer yarışma ise Yetenek Yarışması. Katılacak isimler şu şekilde : 
Doğu Konferansı Jrue Holiday (Philadelphia) Brandon Knight (Detroit) Jeff Teauge (Atlanta)
 Batı Konferansı Tony Parker (San Antonio) Damian Lillard (Portland) Jeremy Lin (Houston) 

Geçtiğimiz yılın şampiyonu Tony Parker bence bu isimler arasında favori. Zaten Parker'ı Parker yapan hızlı ve atik oyun stili de tam bu yarışmaya uygun özellikler. Plase olarak Lillard diyorum.

 Üçlük yarışmasının katılımcaları da şu isimler : Stephen Curry (Golden State Warriors) Ryan Anderson (New Orleans Hornets) Matt Bonner (San Antonio Spurs) Paul George (Indiana Pacers) Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers) Steve Novak (New York Knicks) 

Aralarında en kesin şutör olarak Steve Novak göze çarpıyor. New York forması altında tam bir üçlük makinesine dönüştü ve maç içerisinde bulduğu üçlüklerin çoğu da rahat pozisyonlarda oluyor. Yarışma esnasında arka arkaya başarabilir mi tahmin etmek zor ama kağıt üstünde favori gibi duruyor. Novak'ın yanında bu sene All-Star olamadığı için hakkının yendiğini düşündüğün Stephen Curry'i de es geçmemek lazım. Çok saf bir şutör o da direk içine yolluyor topu, çoğu zaman çembere dahi değdirdiğini görmedim. Matt Bonner bu yarışma için uzun yıllardır istekliydi, katılmak istediğini sürekli olarak dile getiriyodu. Bu sene beklediği fırsat eline geçti, o yüzden bir sürpriz de ondan gelebilir. Ya da kariyerinin bu noktaya gelmesinin yegane sebebi üçlük atışları olan Ryan Anderson kalitesini ortaya çıkarır mı ? Bence sürprize en açık yarışma üçlük yarışması olarak görünüyor. 

 Son olarak herkesin heyecanla beklediği Smaç Yarışması'nda ise katılımcılar şu isimler : Terrence Ross (Toronto Raptors) James White (New York Knicks) Eric Bledsoe (LA Clippers) Jeremy Evans (Utah Jazz) Kenneth Faried (Denver Nuggets)

 Dün gece çaylaklar maçında 40 sayı 10 ribaund'la terör estiren ve MVP olan Faried bu akşam da yarışacak. Fakat Jeremy Evans ve James White'ın yanında onun şansını bir parça düşük görüyorum. Evans, sezon içerisinde çok göze çarpan bir oyuncu olmasa da geçen sene iki topla yaptığı smaçla neler yapabileceğini hepimize gösterdi. Ama yine de White'ı da es geçmemek lazım. Ülkemizde Fenerbahçe Ülker formasıyla Türkiye Ligi Smaç Yarışması'nı kendini zorlamadan kazanmıştı. Lakabı Flight 75. özetle bu adam uçabiliyor. Bence White alır. Keyifli bir akşam olması dileğiyle.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder