17 Şubat 2011 Perşembe

Oralarda Donma Carlos !


3 yıl Türkiye'de oynadıktan sonra evine yani Brezilya'ya dönen dünyaca ünlü isim Roberto Carlos , kendisinin buranın aktif futbol kariyeri için son nokta olacağını ve evinde jübilesiyle futbolu bırakacağını düşünenleri yanılttı ve Rusya'ya transfer oldu.

Aslında bu transfer Carlos'un da aklında çok yoktu hatta son haftalarda kornerden , frikikten gollerine de başlamıştı ama takımı Corinthians'ın başarıya alışık olduğu Güney Amerika'nın Şampiyonlar Ligi olan Copa Libertodores'te Kolombiya ekibine 2 maçta gol atamadann elenmesi ayrılma düşüncesini ortaya çıkardı. Sonrasında futbolcular, taraftarların ağır tepkilerine mağruz kaldılar ve futbolcuların ailelerini tehtid eder duruma geldiler. Bu baskıya daha fazla dayanamayan Carlos da çareyi Rusya'da buldu ve Anzhi takımıyla 2,5 yıllığına anlaştı. Brezilyalı sol bek 2,5 yılda toplam 10 milyon euro'yu cebine koyacak. 38 yaşına geldiğini düşündüğümüzde 2,5 yıllık bir sözleşme bana biraz saçma geldi. Koskoca Roberto Carlos eğer jübilesini 16 takımlı Rusya Lig'inde her yıl ilk 10'a girmekte zorlanan bu takımda yaparsa yazık olur. Bence en fazla gelecek sezonun sonuna kadar burada oynayıp 1 yıl da Brezilya'da top koşturarak futbola veda etmesinin daha iyi olacağı görüşündeyim.Zaten 40 yaşına gelmiş olacak.

Kariyerinde 4 La Liga , 3 Şampiyonlar ligi ve Dünya kupaları bulunan Carlos'un Brezilya , İspanya ve Türkiye gibi sıcak iklimlerden sonra Rusya'ya nasıl adepte olacağı ve nasıl bir performans göstereceği merak konusu. Zaten zannediyorum ki Anzhi kulübe de sahada futbol anlamında başarıya bakmaya nazaran takıma tecrübelerini aktaran , genç futbolculara yol gösteren ve takımın reklamını yapmak düşünen bir politika izledi bu transferde. Corinthians takımı da ligin bitmesinin ardından Ronaldo ve Roberto Carlos gibi 2 efsaneye veda etmenin üzüntüsü içerisinde.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder