18 Şubat 2011 Cuma

Faul Olması Lazım Aslantepe İzlenimleri



Bu yazıyı çoktandır yazmak istiyordum ama son günlerde yoğun olduğumdan bir türlü fırsatım olmamıştı. Yaklaşık 2 hafta önce oynanan Galatasaray-Eskişehir maçını yerinde izleme olanağı buldum ve böylece Türk Telekom Arena'yı görme fırsatım oldu. Gerçekten tam anlamıyla modern bir stad olmuş bazı eksiklikleri olsa da...

Öncelikle ulaşımı ele alırsak maç öncesi zaten herkesin dilden dile dolandırdığı 1-2 tüyo vardı ve bunları uygulayarak nerdeyse sorunsuz gidiş-dönüş oldu diyebilirim. Maçtan 3,5 saat önce Şişli'den metro ve ordan da aktarmayla çok kalabalık olmayan ortamla stada geldik. Zaten metro boyunca levhalar ve metronun içinde de sık seyrantepe anonslarıyla herhangi bir zorluk yaşamanız çok zor. Metrodan indikten sonra biraz uzun ama stada gittiğinizi düşündüğünüz için keyifli bir yol bekliyor yürüyen merdivenler ve birazcık yürüyüşten sonra stadın karşısında bulduk kendimizi. Ön turnikelerden geçtik ve normal turnikelere doğru yürümeye başladık. Şu an için hala çalışmalar iş makineleri toz toprak tüm hızıyla sürüyor ve sanıyorum ki arabayla gelmek için hala tam elverişli değil. Normal turnikelerden geçtikten sonra 2-3 kat merdiven çıkarak numaralı tribüne geldik ve stadı tüm ihtişamıyla ilk kez gördük.

Ses bakımından gerçekten mükemmel denebilecek ambians oluyor tezahüratlarda. Saha ile tribün arasında nerdeyse hiç boşluk olmadığı için ses daha çabuk ulaşıyor ve yayılıyor, o baskı hissediliyor. 2000 kişilik Es-es taraftarının sesi sanki çok daha fazla taraftar varmış gibi çıktı. Bu arada stadın Arsenal'in Emirates ve Liverpool'un Anfield Road stadlarına çok benzettiğimi unutmadan söyleyeyim.Skorboardlar çok modern.Ayrıca basın tribününü de inceleme fırsatım oldu ve onlar için de gayet rahat ve çalışmaya elverişli bir ortam hazırlanmış. Yiyecek yerleri ve tuvalatler de Türkiye'deki statların kalitesini düşündüğümüzde iyi gerçekten. Temiz sayılabilecek geniş tuvalatler ve birden fazla kantinle eli çabuk çalışanlar iyi iş görüyor. Tabi fiyatlar biraz pahalı :)

O aldığımız 1-2 tüyodan biri de maçın 85.dk civarlarında stattan çıkmamızdı yoksa en az 1 saat çıkamıyormuşsunuz. Biz de öyle yaptık ve 87.dknın sonlarında bitişi beklemeden çıktık ve metroya doğru koşmaya başladı ki herkes koşuyordu demek ki maç bitimi çıkış hakkaten çekilmez oluyor şu an için. Tabi bu tip konuların daha rahat duruma gelmesi için en az 2-3 ay daha gerekli . Çevre yollar vs. yapılınca çok daha rahat olacaktır ama stad erken açıldı diye görüş bildirenlere de katılmıyorum , hani o kadar kötü değil sadece eksiklikler var tabi ama onlar da zamanla giderilecektir. Uzun bir merdiven yolculuğu sonrasında geldiğimiz yöntemle bu sefer kalabalık olsa da gene rahat bir biçimde metroyla döndük.

Genel olarak ele aldığımızda bence Galatasaray burada takım ne kadar kötü olsa da zor maç kaybeder. Özellikle derbilerde bu baskı çok işe yarayacaktır. Ne olursa olsun takımın böyle modern bir stada ihtiyacı vardı , ülkenin de vardı , Ali Sami Yen'den sonra yeni bir nefese ihtiyaç vardı . Euro 2016'yı projesi olan ama daha yapılmamış statlar yüzünden kaybetmedik mi?...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder