9 Ocak 2011 Pazar

Hodsgon Devri Kapandı



Benitez'le yollarını ayırdıktan sonra geçen sezonun en formda teknik direktörlerinden olan Roy Hodgson'u takımın başına getiren Liverpool , üstüste alınan kötü sonuçlardan sonra İngiliz teknik adamın görevine son verip futbolculuğunda bir Liverpool efsanesi olan ve Benitez gittiğinde de adaylar arasında olan Kenny Dalglish'i takımın başına getirdi.

Geçen sezon Avrupa Liginde Fulham gibi mütevazi bir bütçe ve kadroyla final oynama başarısını gösteren Hodgson'dan açıkçası çok şey bekleniyordu çünkü Fulham'la yaşadığı başarı teknik direktör becerisi ve takımla kurduğu yakın ilişkiden başka bir şeyle açıklanamazdı. Geçen sene Liverpool'un ligde aldığı 7.lik düşünüldüğünde Hodgson ve ekibinin bu sezon en az ilk 5 yapacağı tahmin ediliyordu ancak olaylar beklenen yönde olmadı ve Liverpool geçen seneden daha da kötü performans göstererek 20 maçın geride kaldığı ligde sadece 25 puan toplayabildi ve 12.sırada yer alıyor. Bunda bana göre tüm suçu Hodgson'a atmak doğru değil çünkü sezon başı yapılan transferlere baktığımızda Joe Cole ve Raul Meireles dışında çok da üst düzey transfer yapılmadı hatta Mascherano-Benayoun-Aqualini-Riera gibi kilit ve alternatif orta oyuncuları satıldı ve kadro iyice daraldı.Geçen seneden sadece Gerrard-Torres le işlerin yürümeyeceğinin anlaşılması gerekiyordu. Bu isimler sakatlık ya da cezadan oynamadığında Kuyt-Babel-Ngog-Lucas gibi isimler asla bu isimlerin yerini dolduramadı.

Kaldı ki bu sene de aynı şey oldu ve Gerrard Kasımın sonunda sakatlandı ve yeni yeni sahalara dönüyor. Liverpool onun olmadığı maçlarda geçen seneki gibi çok zorlandı.Torres'in de Temmuz-Ağustos aylarını sakat geçirmesiyle futbolcular için çok önemli bir yer teşkil eden sezon başı hazırlık dönemini kaçırmasıyla bu sene eski performanslarından çok uzak bir görüntü çiziyor.Takımın ana parçalarından biri olması beklenen yeni transfer Joe Cole da bütün kasım ayını sakat geçirdi ve ondan da beklenildiği kadar verim alınamadı. Sonuç olarak Hodgson elinden bu kadroyla elinden geleni yaptı ama doğaldır ki işi de hi kolay değildi. Eğer Liverpool elindeki kadroyu devre arasında güçlendirmezse yeni teknik direktör de ilk maçlarda olumlu etki edebilir ancak daha sonrasında bu dar kadroyla başarıya ulaşması çok çok zor gözüküyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder