8 Aralık 2010 Çarşamba

Yok Artık Beşiktaş

Bu sezonun transfer anlamında tartışmasız 1. Beşiktaş, takıma kattığı kaliteli isimleri kullanarak takviye yapmaya devam etmek istiyor. Üstelik hem futbol, hem de basketbolda. Allen Iverson'ın Türkiye'ye gelmesinde başrolü oynayan menejer Gary Moore yine bir başka NBA efsanesini siyah beyazlı ekibe kazandırmak için düğmeye bastı. Ayrıca Yıldırım Demirören'in de bir süredir Avrupa'dan uzak kalan bir futbol efsanesini sezon sonuna kadar kiralama planları basına sızdı.

Öncelikle basketboldan başlayalım. Allen Iverson gibi NBA tarihinin en büyük skorerlerinden birini bünyesinde bulunduran Beşiktaş'ın sezon sonu gözüne kestirdiği oyuncu yine bir NBA efsanesi, Allen Iverson'ın yakın arkadaşı Shaquille O'neal. Şaka gibi geliyor ama değil. Menejer Gary Moore aracılığıyla Shaq'ı kadroya katmak için çalışmaların şimdiden başladığı belirtildi. Bilindiği gibi 38 yaşındaki oyuncu, bu yaz Boston Celtics'le 2 yıllık bir sözleşme imzalamıştı. Bu sözleşmeyi imzalamasının temel sebebinin kendisinden 1 fazla şampiyonluğu olan Kobe Bryant'a yetişmek olduğu herkesçe biliniyor. Yani sezon sonunda gerçekleşecek olası bir Celtics şampiyonluğu ve akabinde gelecek olan Shaq ve Kobe'nin yüzüklerinin eşitlenmesi durumu, oyuncunun bir de Avrupa macerası yaşamak istemesini sağlayabilir. Çünkü bahsettiğimiz sıradan bir oyuncu değil, NBA'in en renkli isimlerinin başında gelen ve sıradışı işleri seven Shaq söz konusu olunca insan herşey olabilir diyor.

Beşiktaş'ın sezon sonu kiralamayı düşündüğü futbol efsanesi ise İngilizlerin prensi David Beckham. Birkaç yıldır Amerika Ligi'nde Los Angeles Galaxy forması giyen 35 yaşındaki oyuncunun her sene olduğu gibi bu yıl da ligi şu sıralar sona ermiş bulunuyor. Beckham da yıllardır Milan'da yaptığı futboldan uzak kalmama hamlesini bu sene hangi takımda yapacak belli değil. Bu da başkan Yıldırım Demirören'in gözünden kaçmamış olacak ki araştırma talimatını çoktan kurmaylarına vermiş, şu sıralar somut adımlar için hazırlık süreci yaşanıyor. Beckham'ı takıma çekecek en önemli etken ise kuşkusuz Real Madrid'den takım arkadaşı Guti Hernandez. Ayrıca Beckham'ın da yarım sezonluk kiralık bir anlaşma aradığı düşünüldüğünde Beşiktaş'ın şansı bir adım öne çıkıyor. Umuyoruz ki her iki hamle de gerçekleşir ve Türk spor tarihine yeniden bir devrim yaşatılmış olur.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder