7 Aralık 2010 Salı

Sezonun Hayal Kırıklıkları (1)


Avrupa Ligleri'nde 2010-2011 sezonunda kendilerinden çok şey beklenen , bu takımın iskelet kadrosunda banko oynar ve takımı taşır denen , ancak şanssız ve uzun sakatlıklar , formsuzluk , teknik direktörle ilgili sorunlar vs. nedenleriyle kendilerinden beklenenin çok uzağında kalan futbolcuları 2 bölüm halinde inceleyeceğiz.

Not:Sıralamada herhangi bir kıstas göz önüne alınmamıştır.

1-Yossi Benayoun: Sezon başında Liverpool'dan Chelsea'ye büyük umutlarla tam 7 milyon euro karşılığında transfer edilen Benayoun aşil tendonu koptuğu için Ekim'in başında beri forma giyemiyor ve iyileşmesi Nisan ayını bulacak.Kuşkusuz Chelsea sezon başında İsrailli futbolcuyu ligde 3 maç sonradan oyuna girsin diye transfer etmedi.Benayoun'un bu sezon 2 ilk 11'i var.

2-Frank Lampard: 2007-2008 sezonu harici 2002'den beri ligde 35 maçın altına düşmeyen bir oyuncudan bahsediyoruz. Bu adam artık istikrar abideliğini de aşmış ve hakikaten takımın temel direği olmuş bir oyuncu. Belki de şu geçtiğimiz 4 haftalık dönemde galibiyet alamayan Chelsea en çok onu arıyor. 27 Eylül'de ilk kez sakatlanan İngiliz oyuncu , 1 aylık iyileşme sürecinin ardından şanssız bir şekilde 13 Kasım'da bir daha sakatlandı ve yeni yeni sahalara dönüyor ve tabi ki kondisyon açığı büyük. Açıkçaşı artık Lampard'ın da bunca yıllık yükten sonra vücudunun yorulduğunu düşünüyorum. 32 yaşına da geldiğini düşünürsek mutlaka Chelsea alternatif bulmaya başlamalıdır. Lampard bu sezon 3 maç oynadı ve 3 ü de Ağustos ayında.

3-Wayne Rooney: Gitti ,gidecek,kaldı derken 2 ayını boşa harcadı Rooney. Her ne kadar Fergusan sakat dese de o zmnlar Fergusan'la ve taraftarla bile tartışan Rooney'nin mental açıdan maçlara hazır olabilmesi imkansızdı. Bunu düşünen Ferguson Rooney'i ard arda maçlarda 18'e almadı.Burada Rooney'nin önce kesinlikle ayrılıyorum diyip hemen ardından 5 yıllık sözleşme imzalaması nedeniyle suçu da büyük. Sonuç olarak şu ana kadar sadece 7 lig maçına çıkan İngiliz golcünün 1 golü var. Rooney'nin tam 6 sezondur ligi 11 golden az golle tamamlamadığını da belirtelim.

4-Van Persie: Kesinlikle bir hayal kırıklığı. Sezon başında Eduardo'yu satıp Chamakh'ı alan Arsenal bu futbolcu ve Persie ile birlikte iyi bir 2 li oluşturacığını düşünmüştü ama yanıldı. Gerek sakatlıklar gerekse formsuzluklardan dolayı bu sezon sadece 1 kez ilk 11 çıkabildi sonradan oyuna 5 kez dahli oldu ve golü yok. Dolayısıyla şu an tüm gol yükü Chamakh ve orta saha hücumcuları Fabregas , Arshavin ve Nasri'de. Bu durum, Arsenal için sıkıntılı olsa gerek.

5-Thomas Vermaelen: Geldik Arsenal'in bir diğer hayal kırıklığı oyuncusuna. Bu sefer defanstan Vermaelen. Türkiye-Belçika maçında sakatlanan Belçikalı milli futbolcu düzelemedi ve tedavisinin Ocak ayının başlarına kadar süreceği açıklandı. Geçen sene çıktığı 33 maçla savunmanın belkemiği olan Vermaelen bu sezon sadece 3 maça çıktı.

6- Wright-Phillips: Bu kadar az forma şansını haketmeyen bir oyuncu ama şanssızlığı City gibi bir geniş kadro içinde olması. Bu sezon ligde 16 maçın sadece 3'ünde forma giyen milli futbolcu 29 yaşında olması sebebiyle artık direk oynayacağı bir takıma gitmeli çünkü en verimli çağı. Devre arasında takımdan ayrılma isteğine Manchester ekibinin de zorluk çıkaracağını sanmıyorum.

7-Santa Cruz: Aslında 2 yıldan beri hayal kırıklığı. Geçen sezon sadece 6 kez ilk 11 de başlayan Paraguay'lı golcü futbolcu bu sezon hiç 11 başlayamadı ve 1 kez sonradan oyuna girdi.Önünde direk sayabileceğiniz 3 forvet oyuncusu da olduğu için 29 yaşındaki golcünün devre arasında başka takıma gitmesi çok çok olası. Ülkemizde de Beşiktaşla adı geçiyor ve bence gelme ihtimali olduğunu düşünüyorum Türkiye'ye. En azından sezon sonuna kadar kiralık.

8-Gabriel Agbonlahor- John Carew: İkisi de Aston Villa'nın forvet oyuncusu , ikisi de son 3 yılda 10 golün altında sezonu tamamlamamışlar ve ikisinin de bu sezon 0 golü var. İnanılcak gbi değil. Gerçekten çok formsuzlar. Belki de geçen yıllarda hep ilk 6 ya oynayan Villa takımının şu an 16.sırada olmasında en büyük pay sahibiler. Agbonlahor 5'i ilk 11 8 maçta , Carew 5'i ilk 11 tam 9 maçta golle tanışamadı.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder