9 Aralık 2010 Perşembe

Transfer Söylentileri / Türkiye


Geçtiğimiz günlerde Dünya futbolundan aktardığımız transfer dedikodularının bu sefer Türkiye versiyonu ile karşınızdayız. Ülkemizin de Dünya'dan bu konuda aşağı kalır bir yanı yok zira devre arasına yaklaşırken birçok oyuncu hakkında onlarca senaryo yazılıp çizilmeye başlandı bile. Hatta Yusuf Şimşek merkezli bittiği iddia edilen bir transfer haberi bile var. İşte Süper Lig'den birkaç bomba söylenti :

1 - Emenike

Geçtiğimiz yıl Bank Asya'da estirdiği terörü hepimiz hatırlıyoruz. O ligin 1 numaralı oyuncusu olup, Süper Lig'e geçişle beraber kaybolan çok oyuncu gördük. ( Mehmet Batdal ). Emenike onlardan olmayıp grafiğini yükseltti ve şu sıralar Süper Lig Gol Kralı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Onun bu inanılmaz oyunu da ister istemez büyük takımların ilgisini çekiyor. Bu büyük takımların başını çeken ekip ise hücum hattında sıkıntıları bulunan Galatasaray kuşkusuz. Sakatlıklar ya da formsuzluk sebebiyle bu yıl hiçbir forvetinden tam verim alamayan sarı kırmızılı ekip Emenike'ye gözünü dikmiş durumda. Ancak Karabükspor birkaç yıldır olduğu gibi bu transfere pek yanaşmamakta ısrarcı davranıyor. Galatasaray'ın Emenike'yi almak için paranın üstüne oyuncu vereceğini duyunca kararları değişecek mi göreceğiz.

2 - Yekta Kurtuluş

Bu yılın belki de bir numaralı bombası konumunda Yekta. Bu sebepten olsa gerek ki ligdeki tüm büyük klüpler onu istiyor. Geçtiğimiz günlerde Kasımpaşa klüp başkanının yaptığı bir açıklamaya şahit oldum. Yekta için sadece Trabzonspor'un teklifi olduğu yönünde gerçeği yansıtmayan haberler gördüğünü söylüyor, sadece Trabzonspor'un değil 4 büyük klübün de Yekta'yla ilgilendiğini belirterek oyuncunun piyasasındaki inanılmaz canlılığı gözler önüne seriyordu. Zaten Yekta da yıldızlaşmasının yanına bir de Milli Takım'a seçilmesini ekleyince artık geriye sadece büyük takıma transfer olmak kalmış gibi görünüyor. Belki yarı arasında takımdan ayrılmaz ama sezon sonunda Kasımpaşa'da olması imkansız diyorum.

3 - Mevlüt Erdinç

Yine bir hücum oyuncusu, yine adres Galatasaray. PSG'nin başarısında çok büyük pay sahibi olan Milli oyuncu birçok takımın iştahını kabartıyor ancak bu takımlar arasından Galatasaray sıyrılıyor. Özellikle Adnan Polat'ın geçenlerde yaptığı 4 transfer yapacağız açıklaması üstüne akıllara bunlardan biri Mevlüt olur mu sorusu gelmiyor değil. Yabancı kontejanını işgal etmeyecek olması ve inanılmaz formda Avrupa Lig'lerinde gol krallığına oynayabilecek kapasitesini ispat etmesi onu sarı kırmızılı ekip için bulunmaz bir fırsat yapıyor.

4 - Yusuf Şimşek

Yusuf'u sahada adam akıllı izlemeyeli çok uzun zaman oldu. Schuster'in onu tamamen gözden çıkarttığı ve bir süredir izine yolladığı da biliniyor. Parçalı birleştirince de 2009 şampiyonluğunun mimarının Beşiktaş'tan ayrılacağı tablosu ortaya çıkıyor. Yusuf'un tekniği tartışılmaz ancak yaşının getirdiği ağırlık bu sezon oyununa iyiden iyiye etki etmiş durumda ve artık büyük takım oyuncusu olmaktan uzaklaşan bir görüntüsü var. Gelen haberlere göre Beşiktaş, Yusuf'un transferi için Kasımpaşa takımıyla el sıkışmış. Eğer transfer gerçekleşirse tecrübeli oyuncu 1.5 yıllık imzayı atacakmış. Olası bir ayrılıkta yine yazı yazarız ama şunu belirtmek lazım ki 08-09 sezonunda bazı maçlarda tek başına galibiyeti getiren oyuncu olmuştu. O sezon yaptıkları asla unutulmayacak.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder