10 Aralık 2010 Cuma

Ocak'ta Dünya Kupası?


İlk bakışta oldukça ilginç gelebilir ama 2022'de Katar'da düzenlenecek turnuva için mantıklı bir düşünce bana kalırsa. Michel Platini ve Franz Beckenbauer da bunun gerçekleşebileceğinin sinyallerini vermeye başladılar. Bence kesinlikle resmiyet kazanması lazım çünkü Haziran'da oynanacak bir Dünya Kupası 2022'de Katar'da bulunan herkes için bir çileye dönüşebilir.

Katar'ın ne kadar sıcak bir iklime sahip olduğunu söylememe gerek yok heralde. Oranın insanı bu sıcağa oldukça alışık olsa da Dünya Kupası için takımlarını izlemeye gelecek Kuzey ülkelerin taraftarları duruma pek yakın değil. Hele ki her geçen yılın daha sıcak olduğu, küresel ısınma başta olmak üzere birçok problemle uğraşıldığı ve büyük ihtimalle 2022'de şimdilerden birkaç derece daha yüksek olacak olan ortalama sıcaklık göze alındığında Haziran'da yapılacak bir Dünya Kupası'nın ne kadar yorucu ve tehlikeli olacağı gerçeği ortaya çıkıyor. Normal şartlarda bile her yıl birkaç futbolcunun sahada aniden yığılıp kaldığına şahit oluyoruz. Sıcaklarda bunun artacağına şüphe yok. Gerçi Haziran'da düzenlenecek olsa da maçlar bu yıl olduğu gibi gece saatlerinde oynanacaktır orası ayrı tabi. Katar'ın gecesi ne kadar serin olur bilinmez.

Olaya bir de her yıl rutin olarak gerçekleşen futbol takviminden baktığımızda ise acı gerçek ortaya çıkıyor. Ocak'ta düzenlenecek bir Dünya Kupası tam olarak Avrupa Liglerinin devre arasına denk gelirken ayrıca öncesinde ve sonrasında bir hazırlık süreci gerektirdiği için rutin takvimin de aksamasına sebep oluyor. Bu engellerden dolayı da ben oldukça mantıklı görünen bu fikrin gerçekleşmesi ihtimalini çok düşük buluyorum. Hele ki hem liglerinde hem de Avrupa'da mücadele eden futbolcular için tüm bunları yarıda kesip Dünya Kupası oynamak, ardından yine bu yoğun tempoya dönmek inanılmaz ağır olacaktır. 2022'ye daha çok var ama şimdiden en ince detayı bile düşünülmeye başlandı kupanın. Unutulmaz bir organizasyon olacağını hissediyorum :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder