19 Aralık 2010 Pazar

Eski Hidayet'i İstiyoruz


Hidayet Türkoğlu'nun yeniden Orlando'ya gittiğini duyduktan sonra verdiğim ilk tepkiydi bu. Çünkü hepimizin de bildiği gibi eski takımından ayrıldığı günden beri kaybolmuştu Hidayet. Takım taşıyan oyuncu kimliğine alışmışken önce Toronto'da görev adamı sonra da Phoenix'de sıradan bir yedek oyuncu olarak gördük onu. Tam herşey bitiyor, bütün kapılar kapanıyor derken de dün gece Hidayet'in takım arkadaşları J-Rich ve Clark ile birlikte Orlando'nun yolunu tuttuğu haberini aldık. Milli oyuncumuzun başına gelebilecek en güzel şeydi kuşkusuz. Zaten o da haberi aldıktan hemen sonra NTVSPOR'a bağlandığında bunu destekler nitelikte heyecanlı ve tabii ki inanılmaz sevinçli biri olarak konuşuyordu.

İlk paragrafımızı Hidayet'e ayıralım. Ortada bazı gerçekler var ki bunların başında şunları söylemek mümkün : Hidayet Orlando'ya 2 yaş daha yaşlı olarak dönüyor ve bıraktığı Orlando'dan çok daha farklı bir kadroya katılıyor. Gerçi bunların hepsinden önemlisi Dwight Howard hala canavar gibi sağlam ve takımın 1 numaralı parçası. Hidayet de 2 yıl önce onun en büyük yardımcısı konumundaydı ve milli oyuncumuzdan sonra Howard'la bu derece anlaşan bir oyuncu Magic'e gelmemişti. Bu sebeple Hidayet'e eski rolünün verilmesi Howard'ın oyununa oldukça olumlu yansıyacaktır diye düşünüyorum. Özellikle yaptıkları alley-opp'leri özledim. Ha tabi bir de Lewis'in gitmesiyle 4 numarada oluşan boşluğu Hidayet'in doldurma olasılığı var diyorduk. Ama bu dedikodulara da koç Van Gundy, Hedo'yu sevmediği ve iyi oynayamadığı 4 numara pozisyonunda kullanmayacağını söyleyerek cevap verdi. Bunu da eklediğimizde eski günlerine dönmemesi için hiçbir sebep kalmıyor milli oyuncumuzun.

Bir de takasın detaylarına gelelim. Sadece Hidayet'in takım değiştirdiği bir takas olmadı elbette. Orlando kadrosuna Jason Richardson ve Earl Clark'ı da kattı. Clark'ın takası dengelemek adına eklenmiş bir oyuncu olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda geriye Suns'ın ana parçalarından Richardson'ı değerlendirmek kalıyor. Jason Richardson Orlando'nun sistemine cuk oturcak bir oyuncu değildi Carter'ın varlığından dolayı. Ama takımın onu almak için Carter'ı feda etmesi sonucu sistemde tam onun oynayacağı bir boşluk oluştu. Her daim ligin kalburüstü oyuncularından olmayı başarmış J-Rich için de kaçınılmaz bir fırsat bu. Üstelik Suns'ta akılalmaz bir şut performansı sergilediğini de söylemek lazım. Orlando'da da Howard'ın dışarı çıkardığı toplarda cezayı her seferinde kesebilecek kapasiteye sahip olduğunu tartışmamıza bile gerek yok zaten.

Bu takasın yanında yine takımı doğrudan etkileyecek bir hamle daha yaptı Orlando geçtiğimiz gece. Washington Wizards'da kötü günler geçiren Arenas'ı kadrolarına katıp, Rashard Lewis'le yolları ayırdılar. Lewis bu sene oldukça kötü oynuyordu ve iyiyden iyiye beklentilerin altında kalan bir oyuncu olmuştu diyebiliriz. Tabi aldıkları oyuncu olan Arenas'a da mükemmel demek imkansız çünkü daha geçtiğimiz sezon bir silah skandalı yüzünden ligdeki tüm maçları kapsayan bir ceza almıştı. İnanılmaz sorunlu bir oyuncu olmasını bir kenara koyarsak ligin en iyi skorerlerinden biridir Arenas. Hatta sakatlık ve ceza skandalından önce ligin Kobe'yle birlikte en iyi son saniye atan oyuncusu olduğunu bile söyleyebilirdik. Arenas skorer kimliğinin yanında oyun kurucu oynamasına rağmen şutu seven bir oyuncu olarak da göze çarpıyor. İşte bu noktada yine gözler milli oyuncumuz Hidayet'e dönüyor. Çünkü olası bir Arenas'ın oyun kurucu oynadığı beşte oyun kurma görevi ister istemez Hido'ya düşecektir. Bu noktada eğer görev ona verilirse başarıyla yerine getireceğinden de en ufak bir şüphem yok.

Son olarak Magic'in kağıt üstündeki kadrosuna bir bakalım. Ruh sağlığı yerinde olduğu takdirde durdurulamaz bir Arenas, patlayıcı güç J-Rich, eski günlerine dönüş için en uygun adresi bulan Hedo, sağlıklı olduğunda takımı taşıyacak kadar performansını yukarı çekebilen Nelson ve ligin tartışmasız en iyi pivotu Dwight Howard. Şampiyonluk yorumu yapmak için birkaç maçlarını izlemeyi ve takım içindeki uyumu görmeyi uygun buluyorum. Ama eğer kağıt üstünde bir değerlendirme yaparsak Magic bu 2 takasla beraber kesinlikle tekrar şampiyonluk adayı bir takım olmuştur.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder