24 Aralık 2010 Cuma

Sezonun Sürprizleri (2)


İlk bölümünü
geçtiğimiz hafta yayınladığımız sezonun beklenmedik kadar iyi performans gösteren futbolcuları analizimizde sıra 2.kısımda...


1-Gareth Bale: Kesinlikle bu 2 bölümdeki incelediğimiz 11 oyuncudan en çok dikkat çekeni Galli Gareth Bale. Futbola Southampton takımında başlayan 21 yaşındaki solak , 2007-08 sezonunda Tottenham'ın dikkatini çekmiş ve büyük bir bedelle (14 milyon euro) bu takıma transfer olmuştu.İlk sezon 19 maç oynayıp 4 gol attıktan sonra bir sonraki sezon tam 40 kez Tottenham formasını terletti. Geçen sezon asıl çıkışını yapıp 35 maçta 3 gol-11 asistle bu sezon oynayacağı futbolun sinyallerini verdi. Bu sezon da devre yarısına geldiğimiz şu günlerde inanılmaz bir istatistik, tam 10 gol-11 asistle oynuyor. Bu son 2 senedeki çıkışını sol bekten sol açığa monte edilmesi olarak değerlendirmek mümkün.Bu çıkışında 2 senedir takımın başında bulunun Harry Redknapp'in katkısı da çok büyük.Zaten kendisi de yaptığı röportajlarda Redknapp'in içindeki cevheri ortaya çıkarttığını ısrarla belirtiyor. Hızı , sürati , isabetli ortaları ve bitirici vuruşları gerçekten onu kontrol edilemez bir oyuncu yapıyor. Bu sezonu takımında tamamlayacağını düşünüyorum ancak sezon sonunda kesinlikle elit takımlara transferi gerçekleşecektir.


2-David Trezeguet: Geçtiğimiz 3 sezonda doğru dürüst oynamayan ve artık 33 yaşına geldiğini düşündüğümüzde Trezeguet'in artık fark yaratacak gücünün kalmadığını ve sıradan bir futbolcu olduğunu düşünmeye başlamıştık. Ta ki bu sezon başında sürpriz bir şekilde Hercules'e transfer olana kadar. Geçen senelerdeki sık sık sakatlık olaylarından kurtulup bu sezon 16 maçın 14 ünde sahaya çıkması bi kere (+). Bir diğer (+) da bu 14 maçta 8 gol atması. Şu an takımın en golcü futbolcusu olan ve takımının attığı 18 golde 8 tane imzası olan Fransız futbolcu bildiğimiz kalitesine gelmeye başladı. İnşallah 2.yarıda da sakatlıktan uzak bir dönem geçirir.


3-Moussa Sow: Gerçekten süpriz bir isim. 6 sezondur top koşturduğu Rennes forması altında kaydadeğer bir istatistiği olmayan Senegal asıllı Fransız oyuncu bu sezon transfer olduğu Lille'de harikalar yaratıyor. Tüm kulvarlarda attığı 17 gol yetmezmiş gibi (daha ilk devrede) şu anda Fransa Ligi zirvesinde oturan ve aynı zamanda ligin en çok gol atan takımı olan Lille'inde ligdeki 33 golünün 14 ünü attı. Nerdeyse %50.İnanılmaz. Gol krallığındaki 1.ciliğini de kolay kolay bırakacağa benzemiyor 24 yaşındaki futbolcu. Sezon sonu Lyon'un talip olacağını ve büyük ihtimalle yüksek bir bonservis bedeliyle seneye Lyon forması giyeceğini tahmin ediyorum çünkü Lyon'un transfer politakısı bu. Liginde parlayan futbolcuları kendi çatısı altında toplamak( Gourcuff , Jimmy Briand , Ederson , Gomis , Bastos ...) hepsi Fransa ligi kökenli oyuncular.


4-Shinji Kagawa: Müthiş bir istikar. Ligde 17/17 Avrupa Ligi gruplarında 6/6 lig kupasında da 2/2 forma giyen Japon hücuma yönelik orta saha oyuncusu Shinji Kagawa doludizgin giden Dortmund'un en önemli parçalarında biri. Bu oynadığı 25 maçta 10 gol atma başarısını gösteren 21 yaşındaki oyuncu takımın da en çok gol 2 futbolcusundan biri. Hızı , dayanıklılığı ve fırsatçılığı ile öne çıkıyor. Sezon başında sadece 350 bin euroya Japonya'dan transfer edildi ve şu an değerini kat kat artırmış durumda. Umarım ülkemizdeki takımlar da Dortmund gibi scout'u gelişmiş takımları örnek alıp bu futbolcuların nereden nereye geldiklerini ve takımlarını da nereye getirdiklerini iyi gözlemlerler.


5-Theofanis Gekas: Bundesliga'nın ilk yarıdaki gol kralı. Geçen sene çıktığı 17 maçta 6 gol atan Yunan oyuncu bu sezon daha ilk devreden 17 maça çıktı ve tam 14 gol attı. Takımı Frankfurt toplam 24 gol atarken Gekas'ın 14 gol atması gerçekten inanılmaz bir istatistik. Takımın herşeyi diyebiliriz rahatlıkla. 30 yaşındaki oyuncu bu sezon 2 de asist yaptı. Son hafta son 5 dk da attığı golle de uzun süredir yenilmeyen Dortmund'a karşı galibiyette baş mimar oldu.Bakalım bu performansı sezon sonuna kadar sürecek mi , bekleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder