11 Aralık 2010 Cumartesi

Lejyonerlerimiz NBA


Bu hafta NBA'de oynayan Türk oyuncular için oldukça iyi geçti. Özellikle Hidayet'in toparlanma sinyalleri vermesi, Ersan'ın inanılmaz maçı ve Semih'in takımdaki rolünün artması derken milli oyuncularımızın ismini Dünya sahnesinde daha olumlu sözlerle duymaya başladık.

Hidayet Türkoğlu 

Sezon başından beri pek iyi bir oyun ortaya koymadığı apaçık ortada olan Hedo bu hafta oynanan maçlarda eski günlerini anımsatan performanslar ortaya koydu. Birkaç maçtır yedek olarak görev alan Hidayet 8 Aralık günü Memphis'e karşı oynanan maçta 15 sayı 7 ribaundluk bir oyun ortaya koydu. 2 gün sonra oynanan maçta da 11 sayı 5 ribaund yaparak bu sene ortalamasının üstünde bir performans sergiledi. Yanlız Hedo'nun sürelerinde ciddi bir azalma olduğunu da söylemek lazım. Zamanında 35 dakikadan aşağı inmeyen milli oyuncumuz artık 20'li civarı süreler alıyor bu da ister istemez rakamlarına yansıyor.

Sezon Ortalamaları : 9.8 sayı 4.2 ribaund 2.3 assist

Ersan İlyasova

Ersan bu hafta sezonun en iyi maçını çıkardı tartışmasız. 8 Aralık'ta Indiana karşı oynanan maçta tam 40 dakika sahada kalan milli forvetimiz 21 sayı 5'i hücum olmak üzere 10 ribaund ile double double yaptı. Takımına galibiyeti getiren 1 numaralı isim oldu. Hemen ertesi maçta ise 13 sayı atarak yavaş yavaş performansını bu düzeylerde korumanın sinyallerini verdi. Ama kesin olan bir şey var ki Milwaukee şu an NBA'in açık ara en düzensiz takımı. Takımda çok fazla bencil oyuncu var ve milli oyuncumuzun eline ataklarda çoğu zaman top değmiyor bile. Koçun da ses çıkarmadığı bu oyun stilinde olan Ersan'a oluyor. Olası bir takas sonrası gittiği takımda uçacaktır Ersan.

Sezon Ortalamaları : 8.3 sayı 5.5 ribaund 1.3 assist

Semih Erden

Semih'in de kariyerinin en büyük olayı yaşandı bu hafta. Sene başında süre alması en zor görünen milli oyuncumuz konumundayken 9 Aralık'ta oynanan Philadelphia maçında ilk 5 başlarken gördük Semih'i. Jermaine O'neal, Kendrick Perkins ve Shaquille O'neal'in sakatlıklarının elbette ki büyük etkisi var bunda ancak daha 20. maçını bile oynamamışken ilk 5 çıkmanın Semih'e getirdiği özgüven inanılmaz. Dün NBA Stüdyo'da konuşulanlara göre Boston şehri ve takım içindeki herkes Semih'i çok seviyormuş. Bu tip şeyler henüz ligde yerini sağlama almamış oyuncular için çok önemli oluyor. Umuyorum ki Semih'i daha çok ilk 5 çıkarken görürüz.

Sezon Ortalamaları : 3.7 sayı 2.3 ribaund 0.7 assist

Ömer Aşık

Ömer ile ilgili olumlu özel bir şey olmadı bu hafta. Carlos Boozer'ın iyileşip takıma dönmesiyle beraber süreleri iyice azaldı diyebiliriz. 10-15 dakika civarı alan oyuncumuz öyle görünüyor ki bundan sonra 5-10 dakika sahada kalacak. Takımının da canavar gibi gittiği dün gece Lakers'ı bile mağlup ettiğini düşünürsek bu sistem yavaş yavaş oturur ve Ömer'in süreleri de sabitlenir.

Sezon Ortalamaları : 2.7 sayı 2.9 ribaund 0.4 assist

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder