12 Aralık 2010 Pazar

Sezonun Hayal Kırıklıkları (2)


Avrupa Ligleri'nde 2010-2011 sezonunda kendilerinden çok şey beklenen , bu takımın iskelet kadrosunda banko oynar ve takımı taşır denen , ancak şanssız ve uzun sakatlıklar , formsuzluk , teknik direktörle ilgili sorunlar vs. nedenleriyle kendilerinden beklenenin çok uzağında kalan futbolcular incelemesinde 2.bölüm...
Not:Sıralamada herhangi bir kıstas göz önüne alınmamıştır.


1-Diego Milito: Belki de Inter'in bu sene düşüşündeki futbolcu bazındaki nedenlerinin 1.cisi. Geçen sene geldiği Inter'de ilk sezonunda 22 gol atmayı başaran Arjantinli futbolcu , tam 5 sezondur da oynadığı takımlarda 10 golün altına düşmedi. Ama bu sezon ilk devrenin sonuna geldğimiz şu günlerde ligdeki 15 maçın 9 una çıktı ve 3 gol atabildi. Milito'nın 15 Kasım-7 Aralık arası sakatlık dönemi geçirmesi sezon sonunda onun 15 golü bulamamasına neden olabilir. Öte yandan Mourinho'nun devre arasında forvet arayışında olacağı ve ilk hedeflerinden birinin de eski öğrencisi olacağı konuşuluyor.

2-Adriano: Kesinlikle ondan çok şey bekleniyordu bu sezon tekrar Brezilya'dan İtalya'ya dönünce. En azından Inter'deki o ilk dönemlerine yaklaşır diyorduk.Ama yine olmadı yine olmadı. Brezilya'da tıkır tıkır gol atan Adriano çok da yabancı olmadığı bir ülkeye dönmesine rağmen aşıyı tutturumadı. Bunun baş nedeni de sakatlıkları . Bütün bir Ekim ayını sakat geçiren Brezilyalı futbolcu sakatlıktan dönünce bu sefer de forma şansı bulamadı ve form tutamadı. Devre arasına yaklşatığımız şu günlerde Adriano'nun hala Roma formasıyla gol sevinci yaşayamaması gerçekten büyük hayal kırıklığı. Umarım 2.dönem bize o eski dönemlerinden bir kaç maç gösterebilir.

3-Jesus Navas: Bu sezon , geçmiş sezonlardan alışık olduğumuz Sevilla yok. 2 devin ardından 3. ve 4. için savaşırlardı hep. Ancak bu sezon 15 maçı geride kalan La Liga'da 10.sıradalar.Hem de 3. Villereal'in tam 10 puan gerisinde. Bunda golcü futbolcu Luis Fabiano'nun uzun süren sakatlığının yanısıra Jesus Navas'ın da payı büyük. 2005/2006 sezonundan beri adeta takımı sırtlıyor son 5 sezonda tam 153 maça çıktı ve sağ açık'ın vazgeçilmez ismi oldu. Değeri 30 milyon euro olarak belirtilen İspanyol oyuncunun Kasım'ın başında yaşadığı sakatlığından hala kurtulamadı ve bu sezon sadece 2 maça çıkabildi. Ocağın başında iyileşeceği açıklandı. Onun dönmesiyle 2.yarıda daha etkili bir Sevilla izleyeceğimiz kesin.

4-Kaka: Yukarıda isimlere nazaran herkesin tahmin edebileceği bir isim. Geçen sene ilk yılı , adepte yılı , zaman vermek lazım diyerek kötü performansını o kadar göz önüne almadığımız Brezilyalı futbolcu bu sezon da sakatlıklardan ötürü tek bir maça dahi çıkamadı. Ağustos ayında menisküs ameliyatı olan Kaka hala maça çıkabiliecek seviyede değil. Devre arasında Madrid le yolların ayrılması ihtimali çok yüksek gibi gözüküyor. 28 yaşındaki futbolcunun bu en verimli çağlarını futbol oynayamadan geçirmesi gerçeten üzücü.

5-Ballack: Son durak olarak ülkesini seçen 34 yaşındaki futbolcu , kendisinden büyük umutlar beklenirken ve Leverkusen'i tecrübesiyle çok yardımcı olacağı düşünülürken eylül ortasında geçirdiği o sakatlık onun tam 1 devre kaçırmasına neden oldu. Ballack , bu sezon takımıyla hepsi Ağustos'ta olmak üzere 3 maça çıkabildi. Alman futbolcunun 2.devre başına hazır hale gelmesi bekleniyor.

6-Kiessling: Bir diğer Alman futbolcu , bir diğer Leverkusen'li , bir diğer hayal kırıklığı. Stefan Kiessling 2 sezon önce Bundesliga'da attığı 12 golün üstüne geçen sezon da 21 gol atınca bütün Almanya'nın hatta önemli Avrupa kulüplerinin dikkatini çekmişti. Fizikli yapısıyla kafa hakimiyetinin çok iyi olmasının yanında top kontrolü de harika bir futbolcu olan Kiessling , bu sezon sadece 4 maça çıkabildi ve 1 gol attı. 20 eylül'de sakatlanan 25 yaşındaki futbolcu 1 ay sahalardan uzak kalmıştı.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder