4 Aralık 2010 Cumartesi

İstikrar Başarıyı Getirir


Trabzonspor ! Ligde gerçekten doludizgin gidiyorlar!!! 15 maçlık periyotta onları durdurabilen sadece Manisaspor oldu.Dile kolay 15 maçta 11 galibiyetleri var ve bu başarı geçen yıllardaki 3 büyüklerin performansı kadar hatta onun üstünde bir başarı.Bucaspor galibiyeti ile beraber son 9 maçta 8 galibiyet 1 beraberlik ve bu 8 galibiyetin içinde Galatasaray ,Beşiktaş ve Bursaspor gibi ekipler de var.Sonuç olarak çok başarılı bir sezon geçiriyorlar ve şampiyonluğun da en büyük 2-3 adayından biriler kesinlikle.Peki bu takımın büyük takımlara göre yine de mütevazı sayılabilecek kadrosu ile bu başarıyı yakalayabilmesi neye dayanıyor.Bence tek bir şeye.İstikrar!!!

Futbolda gerçekten çok önemli bir kavram istikrar.Klişe olarak kullanılsa da teknik direktör veya futbolcu istikrarı sağlayan takımların her zmn diğer takımlara nazaran daha başarılı olduğunu görüyoruz. Trabzonspor'da da mevcut olan belki teknik direktör değil (Şenol Güneş geleli daha 11 ay oldu) ama futbolcu istikrarı bu sezon had safhada. 15 haftalık periyotta Şenol Hoca sadece 19 tane futbolcusunu kullanmış. Bu sayı Fenerbahçe'de 23 , Galatasaray'da 22 , Bursaspor'da 23 , Beşiktaş'ta ise tam 27 . İlk 15 maçtan 1 tanesini bile kaçırmayan futbolcu listesinde tam 4 futbolcuları var. Onur , Serkan , Selçuk ve Egemen. Futbolcuların ne kadar çok beraber maç oynarlarsa o kadar birbirleriyle uyum içinde oynadıklarını , birbirlerinin özelliklerini daha çabuk öğreneceklerini istikrarın getirdikleri arasında görüyoruz.


İşte Trabzonspor'da da bu var.Neredeyse hiç değişmeyen kaleci-defans hattı ve orta sahanın göbeğindeki tek oyuncu iskelet kadroyu oluşturuyorlar ve geri kalanında ztn yoğun ve çoğu kaliteli olan ofansif orta saha oyuncuları ve forvetleri arasından seçilerek takım oluşturuluyor. Bu seçimleri yapacak olanın da müthiş bir tecrübeye sahip olmuş ve çok formda ayrıca başarıya son yıllarda aç olan bir teknik direktörün olması güzel ve özel bir takım oldularının bir göstergesi. Burda Trabzonspor Yönetimi'ni de tebrik etmek lazım. Bnim de Türkiye'ye gelmeden önce izledeğim özel futbolculardan biriydi Jaja. Çok da pahalı olmayan bir bonservis bedeliyle onu Türkiye'de izlemek büyük keyif. Umarım hem onun kariyeri açısından buradan Avrupa'ya zıplıcak adım olur hem de Trabzonspor kulübü ondan en iyi şekilde yararlanr. Yattara , Alanzinho , Umut , Burak , Engin ve son olarak Jaja ile gerçekten hücüm gücü kaliteli ve çeşitli bir takım oldular.Çalım atan oyucu da var , kafa toplarına iyi çıkan da. Bu çeşitlilik rakip defansın kilidini açamadğı bazı maçlarda onlara çok yardımcı olmuştur ve olacaktır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder