2 Aralık 2010 Perşembe

2018 & 2022 Dünya Kupası Evsahipleri


Ülkemizin Avrupa Şampiyonası'na aday olduğu ve kıl payı farkla kaçırdığı günleri hatırlayın. İşte o heyecan bugün 11 ülke tarafından yaşanacak. FIFA ve UEFA'nın temsilcilerinin oy kullanacağı evsahipliği oylamasında 2018 için futbola hakim ülkeler adayken, 2022 Dünya Kupası'na oldukça ilginç ülkeler talip olmuş.

2018 Adayları

İngiltere
Hollanda&Belçika
İspanya&Portekiz
Rusya

Uluslararası turnuvalarda artık bir klasik haline gelen ortak evsahipliği 2018 için de adaylara yansımış durumda. Ancak bu ortaklıkların yanından futbolun beşiği diye tabir ettiğimiz İngiltere sıyrılıyor. Uzun süredir turnuvanın adada yapılmadığı düşünüldüğünde bana göre en güzel tercih olarak İngiltere duruyor. Old Trafford, Stamford Bridge, Wembley ve Anfield'da Dünya Kupası heyecanı dorukta yaşanacaktır. Seçilmesi halinde İngilizlerin de unutulmaz bir kupa yapmak için ekstra bir çalışmaya gireceği de kesin olduğundan, bana kalırsa ideal tercih İngiltere.

2022 Adayları

ABD
Avusturalya
Katar
Japonya
Güney Kore

2022 için adaylar gerçekten ilginç. Katar'ın burada olması bence pek doğru bir karar değil. Dünya Kupası'nın gittiği ülkeye inanılmaz bir para kazandırdığı bir gerçek ama bu iş zaten bu yıl Güney Afrika'da yapıldı. Uzunca bir süre tekrarlanmaması daha uygun olacaktır. Çünkü bu tip ülkelerde oyuncular garip sorunlarla karşılaşabiliyor. Milli takım otobüslerinin önüne fil çıktığını falan anımsıyorum da, bir daha yapılmasa iyi olur gibi. Yine adaylardan Japonya ve Güney Kore'nin 2002'de ev sahipliği yaptıkları için şanslarını pek fazla görmüyorum. Burada ABD ve Avusturalya'dan biri en uygun tercih gibi duruyor bana göre. Bu ülkeler futbollarıyla pek ön planda değiller ama güzel bir şov hazırlayacakları yadırganamaz bir gerçek. Özellike Amerika Birleşik Devletleri bu işe ciddi bir bütçe ayırdığı takdirde tarihin en güzel Dünya Kupası'nın yaşanacağına şüphem yok.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder