26 Kasım 2010 Cuma

Şampiyonlar Ligi Değerlendirmesi (1)


5.maçlarını da geride bıraktığımız Şampiyonlar Ligi grup maçlarında artık yavaş yavaş tur atlayanlar ve Avrupa ligi'ne gitmeye hak kazanan ekipler belli olmaya başladı.Kimler beklenildiği gibi kolayca çıkmış , kimler süpriz yapmış , hangi ekipler hayalkırıklığı olmuş bir bakalım.İlk değerlendirmemizde A,B,C ve D gruplarını ele alacağız.



A Grubu




Inter, Tottenham, W.Bremen ve Twente'nin yer aldığı bu grupta işler beklenildiğinden erken bitti. Benitez ile ligde hayalkırıklığı yaşayan Inter ve Avrupa'nın yükselen yıldızı Tottenham grupta evlerindeki maçlarının tümünü kazanarak işi rahat bitirdiler.Deplasmanlardan da 1 er puan kapan 2 takım 10 ar puanla ilk 2 sırada bulunuyor ve oradan düşme şansları kalmadı.Hollanda şampiyonu Twente 5 puanla 3.sırada yer alırken grubun hayalkırıklığı Werder Bremen 5 maçta 2 puan alarak son sırada kaldı.Twente ikili averajda önde olduğu için son maçların da bir önemi kalmadı.

Grupta Inter'li Eto 7 , Tottenham'lı Gareth Bale 4 gol atarak dikkatleri üzerine çekerken grubun en çok dikkat çeken tarafları ise Tottenham'ın evinde 3 maçta tam 10 gol atması(Şampiyonlar ligi gibi bir arenada gerçekten yüksek bir ort.) ve şu ana kadar grupta oynanan 10 maçta sadece 1 kez deplasman takımlarının galip geldiği söylenebilir.


B Grubu

Schalke, Lyon , Benfica ve Hapoel Tel Aviv'in yer aldığı bu grup ise A grubuna göre biraz daha zorlu geçti ama son maçlar öncesi büyük bir süpriz olmazsa yine herkes yolunu çizdi. Bundesliga'da tam bir fiyasko olan 13 maçta 13 puanla 15.sırada yer alan Schalke , adeta grupta fırtına estirererek 10 puanla zirveye kuruldu ve gruptan çıkmayı garantiledi.Bunda ,evlerindeki 3 maçtan çok değerli 9 puan çıkartmalarının etkisi büyük.Ve yine önemli bir şansları bu grupta dev diye nitelendirebileceğimiz takımların bulunmaması.Kötü bir Lyon , futbolu idare eden ama istikrarsız bir Benfica ve tecrübesiz Hapoel ile karşılaştılar. 2.sıradaki Lyon 9 puan almasına rağmen ikili averajda Benfica'ya üstün olduğu için o da işi son maçlar öncesi bitirdi. Benfica 6 puanla 3.sırada yer alırken Hapoel 4 puanla sonuncu.Son maçlarda Hapoel'in deplasmanda hedefsiz Lyon'u yenmesi ve Benfica'nın evinde yine hedefsiz Schalke'ye yenilmesi halinde Avrupa Ligi'ne giden takım Hapoel olacak ki çok olası gözükmüyor.

Grupta Schalke li Huntelaar Lyon lu ve Bastos 3 gol atarken grubun dikkat çeken yanları Benfica'nın 3 deplasman maçında hiç gol atamaması ve 10 maçtan sadece 1 i ni deplasman ekiplerinin kazanması olarak söyleyebiliriz.

C Grubu




Ne yazık ki bizim için iyi anılar barındırmıyan bir grup.Temsilcimiz Bursaspor'un rakipleri Manceshter , Rangers ve Valencia idi. Grup maçları başlarken biz acaba 3.olabilirler mi , neden olmasın derken 2.başkanın yaptığı hedefimiz gruptan çıkmak açıklamasına şaşmıştım.Şampiyonlar Ligi gibi ciddi bir arenanın iyi bir kadro ve tecrübe gerektirdiğini sanırım o anlarda unutmuştu.Ayrıca kura çekimi öncesi futbolcuların Real Madrid'i istiyoruz açıklaması ii ki gerçeğe dönüşmedi.Yoksa akıllardan çıkmayacak sonuçlar doğabilirdi.

Gruba geçersek , Manchester Utd. adeta elini kolunu sallaya sallaya çıktı desek yanılmayız.5 maç 13 puan, yenilen 0 gol.Tertemiz bir sonuç.2 büyük yıldızını sezon öncesi satması dolayısıyla Rangers ile çekişir dediğimiz Valencia bu satışlardan etkilenmediğini gösterdi ve 10 puanla 2.olarak gruptan çıkmayı garantiledi. 5 puanlı Rangers ise ne üst tarafa ne alt tarafa bulaşarak kendisini Avrupa Ligi'ne attı.

Grupta Valencia'lı Soldado 5 gol atarak dikkat çekti.Bir diğer dikkat çeken nokta ise ilk 2 sıradaki takımlar toplam 20 gol atarken(United 6, Valencia 14) son 2 sıradaki takımların sadece 3 gol(Rangers 2 , Bursa 1) atması oldu.Bu bile bu grubun ne kadar rahat geçtiğini gösteriyor bence.Grubun son maçlarını eminim 4 takım da oynamak istemiyodur.

D Grubu



Barcelona , Kopenhag , Rubin Kazan ve Kopenhag'ın bulunduğu bu grupta ilk izlenimler Barcelona'nın tabi ki ağır favori olduğu ve diğer 3 takımın denk güçte olduğu idi.Panathinaikos'un düşük formu dışında tahmin edilir bir grup oldu.5.maçlar sonunda Barcelona 11 puanla liderliği garantilerken 2.cilik için Kopenhag(7 puan) ve Rubin(6 puan) büyük bir savaş veriyor.Pana ise 2 puanla son sıraya demir atmış durumda.Kopenhag'ın tur şansı Rubin'e göre daha fazla diyebilirz çünkü son maçlarda Rubin, Barça deplsmanına gidecekken , Kopenhag evinde Pana'yı ağırlayacak.

Barcelona'nın 12 golünün 9 unu Messi(6)-Pedro(3) ikilisi atarken Panathinaikos 5 maçta sadece 1 gol atabildi. Şu ana kadar oynanan 10 maçın 8 inde 3 golün altında gol sayısı olması da gol açısından kısır bir grubun işareti.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder