28 Kasım 2010 Pazar

Lejyonerlerimiz NBA


Daha önce futbolda başlattığımz Lejyonerlerimiz uygulamasının NBA versiyonunu da bugünden itibaren sizlere sunacağız. Hepimizin bildiği gibi NBA'de 5 tane Türk oyuncu görev alıyor. Ancak rekor sayıda oyuncumuzun bulunduğu ligde işlerin yolunda gittiğini söylemek zor. Özellikle Hidayet Türkoğlu sene başında ben dahil birçok kişinin söylediği "kendini tekrar kanıtlaması gerek" düşüncesinin yanından bile geçemiyor. Zaten Mehmet'i sahada görmeyeli epey zaman oldu. Ersan da bir var bir yok derken tek tesellimiz yeni giden 2 oyuncumuzun kadrolarında düzenli yer bulması oldu.


Öncelikle Hidayet'ten başlayacağım. Son zamanlarda ara ara umut veren performanslar sergilese de genel anlamda yine sezonun en büyük hayalkırıklığı olmaya devam ediyor. Özellikle takımının 116 sayı kaydettiği son Clippers maçında 0 sayıyla maçı tamamlaması tam bir skandal. Orlando yıllarında nerdeyse 20'ye yaklaşan sayı ortalaması varken bu sezon bulduğu en yüksek rakam sadece 18, ortalamaya döktüğümüzde ise 9.9 gibi sıradan bir rotasyon oyuncusu rakamları karşımıza çıkıyor. Performansını etkileyen sebeplerden biri bana kalırsa 4 numara olarak sahada yer alması. Zaman zaman bu pozisyondaki rakipleri onu perişan edebiliyor. Bir tehlike de şu an onun yedeği konumunda bulunan Hakim Warrick. Oyuncu gözler görülür bir biçimde Hido'dan iyi oynuyor, sürekli olarak çıkıp 20-25 atıyor rakip savunmayı atletizmi ile yıpratıyor kısacası milli oyuncumuzdan ön plana çıkmayı başarıyor. Bu tehlikenin sonucunda Hidayet'in ilk 5'teki yerini kaybetmesi hiç de şaşılacak bir iş olmaz. Umuyoruz ki bu gerçekleşmez çünkü Hidayet'i bench'ten getirmek, artık ondan tüm ümidin kesildiği anlamına gelir.

Ersan'a gelecek olursak, onun da sürelerinde inanılmaz bir dengesizlik var. Bir gün onu 35 dakika sahada görüp ertesi maç yanlızca 1 dakika oynadığına şahit olabiliyoruz. Bu da daha önce NBA Stüdyo'da Kaan Kural'ın söylediği " Ersan şu an oynayabileceği en kötü takımda. Acil olarak takas olması gerekiyor. " fikrini ön plana çıkartıyor. Bucks'ın sistemindeki dağınıklık oyuncumuzun istikrarlı bir oyun ortaya koymasına engel oluyor. Sezon ortalamaları olan 6.5 sayı ve 4.9 ribaunddan çok daha fazlasını yapabileceğini düşünüyorum. Olası bir takas kariyerinin dönüm noktası olacaktır.

Mehmet Okur'un uzun süredir oynamadığını göze alırsak geriye 2 oyuncumuz kalıyor; Semih Erden ve Ömer Aşık. NBA'de pivot sıkıntısının alıp başını gittiği bu yıllarda lige ilaç gibi gelen milli oyuncularımız kadrolarında yedekten gelerek ligde tutunmaya çalışıyorlar. Özellikle Celtics gibi NBA'in en kalabalık uzun rotasyonuna sahip olan takımda oynamasına imkansız gözüyle bakılan Semih Erden düzenli olarak sahaya çıkıyor. Özellikle işin savunma anlamında takıma yardımcı oluyor. 11.6 dakika süre alarak yaptığı 3.5 sayı 1.9 ribaund rakamlarının yanına bana kalırsa 1 de blok eklemesi lazım çünkü savunma ağırlıklı oynayan bir pivotta aranılan 1 numaralı özellik blok. Ha bir de geçenlerde 2 dakika sahada kalıp 4 şut sallamış hiçbiri girmemiş ona şaşırdım. Hücumda da gayreti var ancak bunu sahaya yansıtması için biraz beklememiz gerekiyor anlaşılan.

Bahsedeceğim son lejyonerimiz olan Ömer Aşık da Kurt Thomas'ın önüne geçmenin meyvelerini yiyor. Taj Gibson ve Joakim Noah'ın arkasındaki isim olma konusunda NBA'in en yaşlı oyuncularından 38'lik Kurt Thomas'la kapışması beklenen Ömer, takım arkadaşının hiçbir maçta sahaya bile çıkmamasının ardından rotasyonun düzenli oyuncusu haline geldi. Onun da sahada daha çok savunma ağırlıklı oynadığı gözümüzden kaçmıyor elbette ki. 13.5 dakikada yaptığı 3.3 sayı 3.4 ribaund 0.6 blok ortalamaları onun ligde kalmasına yetecek mi bekleyip göreceğiz. Ayrıca %50'nin üzerinde faul atması ve pota altına sertlik getirme çabaları da oyuncumuzun kendini geliştirmek için var gücüyle çalıştığının bir göstergesi. O ve Semih'in tek sorunu faul problemi görünüyor. İki oyuncumuzda 10-12 dakika sahada kalmalarına rağmen sürekli olarak 3 faul rakamını görüyorlar. Zamanla tecrübelenip bu sorunu da aşacaklarını düşünüyorum.

Bu arada Mehmet'i de özledik yahu gelsin artık.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder