29 Kasım 2010 Pazartesi

O Gün Bugün!!!


Çok değil , yılda iki kez oynanır böyle büyük maçlar ve futbolseverler bu maçların oynanacağı günlerin özel günler olduğunu bilirler. Bugün bir futbolsever saat 22:00 olunca her hafta izlediği Ezel dizisini değil de Ntvspor u açacak ve kanal seçimi yüzünden belki eşiyle , çocuğuyla , babasıyla tartışacak ama öle ya da böyle bu maçı kaçırmayacak çünkü bilir ki yılda ztn 2 kez görebilir bu büyük takımların birbiriyle oynadıkları maçları ve merak eder ; Messi-Ronaldo karşılaşmasını , Mourinho-Guardiola karşılaşmasını , Xavi-İniesta ve Pique-Puyol 2'lilerinin yıkılıp yıkılmayacağını , Alves'in mi Sergio Ramos'un mu daha iyi olduğunu karşılaştırma fırsatı bulur yani kısaca El Clasico'yu ve sonucunu merak eder.Evet , işte o gün bugün!!! Bu akşam Futboldan keyif alanların buluşacağı adres 22:00 de Ntvspor olacak.


Kim mi favori? Bilmiyorum. Belki de bu El Clasico'yu öncekilerden güzel kılacak taraf da bu. Real Madrid bu sefer Nou Camp'a her zmnkinden güçlü bir halde ve Mourinho gibi bir dehayla geliyor.Gerek Mourinho'nun adeta futbolcularına sıfırdan öğrettiği İnter'de de uyguladığı sağlam savunma anlayışıyla 12 maçta sadece 6 gol yemeleri , gerek Ronaldo'nun bu sezon gerçekten formda olması ve hiç maç kaçırmayaraktan ligde attığı 15 gol , gerek bu sezon kadrolarını kattıkları Carvolho , Khedira , Mesut ve Di Maria'nın takıma hemen adepte olması belki de son yılların en güçlü Madrid'ini Nou Camp'a çıkaracak nedenlerden bazıları. Barcelona'yı ise anlatmaya gerek yok zira ilk haftalardaki tökezlemeden sonra kendilerine geldiler ve o bildğimiz uzay futbolunu oynamaya başladılar ki son haftaki 8-0 lık galibiyetle de formlarının tepe noktasına ulaştılar.Şu anda belki de Avrupa'nın en formda iki takımlar.Barça 6 haftadan beri galip gelirken Madrid de son 7 haftada 21 topladı. 2 seriden biri burda kırılacak.

 Bu büyük maçtan önceki çeşitli futbolcu yorumlarından bazılarıysa şöyle; Arsenal'li Fabregas "Barcelona taraftarı olarak Barcelona'nın kazanmasını istiyorum. Bir profesyonel olarak inanılmaz tarihe sahip iki kulübün heyecan veren bir karşılaşması. Real Madrid geçen yıla nazaren çok gelişme kaydetti. Onları bu yıl diğer yıllardan daha tehlikeli görüyorum.Kalbimin Barcelona'dan yana olmasına kimse şaşırmasın çünkü Barcelonalı olduğumu hiçbir zaman saklamadım. Ailem kökünden Barcelona taraftarı. La Masia büyüdüm ve bu yüzden Barcelona'nın kazanmasını istiyorum" derken Beşiktaş forması giyen Guti '' Ben Madrid'i bu yıl çok güçlü görüyorum. Mourinho, kısa zamanda, tam bir takım yarattı. Madrid, Nou Camp'ta hep iyi oynar ve bu takım Barcelona'yı yenebilecek gibi geliyor'' dedi.







2 takımdan gelen açıklamalarsa şöyle ;




Xavi: "Real Madrid’e her zaman saygı gösteriyoruz ve maçı kazanmaya çalışacağız. Favoriyiz, çünkü evimizde oynuyoruz ve iyi bir dönemdeyiz"

Busquets: "Real Madrid, Jose Mourinho ile birlikte daha bir takım görüntüsü içerisine girdi ama onları yeneceğiz"

Puyol: "Geçmişteki bütün maçları hatırlamıyorum ancak bu kez iki takım da birbirine çok yakın gözüküyor. Hem Barcelona hem de Real Madrid çok iyi oynuyor ve iki takımda da çok az eksik var. Ev sahibi olmamız nedeniyle biraz avantajlı gibi görünüyoruz, ama bana göre şanslar 50-50. Real Madrid defansta çok iyi ve etkili kontra atak silahları var. Eğer onlara alan bırakırsak, onları kontrol altında tutamayız"

Arbeloa: "Kazanan avantaj elde edecek ve bizim kazanacağımıza inanıyorum"

Ronaldo:"Çok formdayız. Bundan daha iyi bir zamanda Nou Camp’a gidilmezdi. Geçen sezondan çok farklıyız. Ne lig ne de Şampiyonlar Ligi’nde kaybettik. Çok heyecanlı bir maç olacak ve çok iyi bir dönemde olduğumuz için kazanacağımıza inanıyorum.''

Mourinho: 'Chelsea veya İnter ile Barcelona'ya gittiğimde de zevkliydi. Şimdi Real Madrid ile daha zevkli olacak''




Bakalım tüm dünyada tam 400 milyon kişinin izleyeceği bu maç nasıl sonuçlanacak , göreceğiz. Yazımızı muhtemel 11'ler ve ilgilenenler için İddaa'nın açtığı ve tek maç olarak oynanabilecek bahis oranlarıyla bitiriyoruz.İyi bir maç olması dileğiyle...




Barcelona: Valdes - Dani Alves, Puyol, Pique, Abidal - Xavi, Busquets- Iniesta - Messi, Pedro, Villa.

Real Madrid: Casillas - Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo - Khedira, Xabi Alonso, Ronaldo, Mesut, Di Maria - Higuain.




İddaa oranları

Barcelona:1.90

Beraberlik:3.00

Madrid:2.90

Alt:2.05

Üst:1.40


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder