30 Kasım 2010 Salı

Hocaya Saygısızlık Olmaz


Geçtiğimiz hafta hem El Classico'da hem de Miami Heat-Indiana Pacers maçında klişe söylemle sahalarda görmek istemediğimiz hareketlerden birini gördük. El Classico'da çıkan tüm o kavgaları dövüşleri geçtim, Cristiano Ronaldo'nun Guardilo'yu ittirdiği pozisyon ciddi anlamda rahatsız etti. Bunun bir benzerini LeBron James kendi koçu Erik Spoelstra'ya yaptı. Yanlış duymadınız, kendi koçu !

Öncelikle Ronaldo'ya değineceğim. Çok gergin bir maç yaşadı, beklemediği bir yenilgi aldı. Ezeli rakibi Messi'nin önünde rezil kepaze oldu. Ama bunların hiçbiri ona gidip de rakip takım antrenörünü ittirmesi özgürlüğünü vermiyor maalesef. Her ne kadar dünyanın en çok ilgi gören oyuncusu da olsa, her ne kadar ittirdiği adam onları zirveden her seferinde biraz daha uzaklaştırıyor da olsa bir hocaya saygı duyulmalıdır. Üstelik bu hoca Guardiola'ysa kat kat saygı duyulmalıdır. Çok ayıp etti Ronaldo.

Bir diğer vaka da yine kendi alanının en iyisi LeBron James. Onun da takımında inanılmaz bir kaos ortamı var. Takımın sezon içindeki 82 maçın 72'sinin kazanması beklenirken onlar son 5 maçlarının 4'ünü kaybederek iyiden iyiye beklentilerden uzaklaştırlar. Takımda sistem işlemiyor, oyun planı yok. Dolayısıyla ortam gergin ama bu durumda gösterilecek tepki gidip de mola arasında koça omuz atmak mıdır? Kesinlikle hayır. Tecrübesiz de olsa takımın başındaki insan her zaman saygı duyulması gereken bir kişidir. Spoelstra'nın yüz ifadesi de oldukça rahatsız olduğunu belli ediyor zaten, böyle saygısızlık olmaz.





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder