30 Kasım 2010 Salı

Adriano'yu Özledik


Öncelikle bu hafta gündemin 3 ana maddesini oluşturan Galatasaray Beşiktaş maçı , El Classico ve Roger Federer'in zaferinden sizlere bahsedemediğim için özür dilerim. Takdir edersiniz ki bu sınav dönemlerinde herşeye yetişmek zor oluyor. Bir daha yaşanmamasına özen göstereceğim.

Bu yazıda bahsedeceğim konuya gelecek olursak başlıktan da anlaşılacağı gibi Adriano'yu sahada görmek istiyorum artık. Tamam sorunlu, yönetilmesi zor bir oyuncu olabilir ama artık aklının başına geldiğine hiç şüphe yok zira oynamamaktan şikayetçi duruma geldi yıldız futbolcu. Yaşının da 28 olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda bu yakınmaların hiç de boş yere olmadığı yorumu yapmak da çok zor olmayacaktır bence.

Adriano özel bir oyuncu. Yeteneğinin tartışmaya açık bir konu olmadığı kadar sorunlu olduğu da apaçık ortada. Ancak bu sorunlu yıllar geride kaldı. Inter yıllarında başta Jose Mourinho olmak üzere yaşadığı birtakım bireysel problemler sebebiyle sürekli olarak oraya buraya kiralanırken görüyorduk onu. Son durağı Sao Paolo olmuştu ki onun kalibresinde bir oyuncu için ülkesine dönme vakti değildi kesinlikle. Ama öyle olmadı, Adriano Inter'den ayrıldıktan sonra yine ülkesinin takımlarından Flamengo'ya gitti. Birçok ünlü yıldız kendini tekrar kanıtlamak için Avrupa Lig'lerinde kopmazken o belki de biraz kendini toparlamak adına Brezilya topraklarına döndü. Orada bir sezon boyu estirdiği terör ( 31 maçta 19 gol ) sayesinde tekrardan Avrupa'da piyasası canlandı ve kendini Roma'da buldu 28 yaşındaki oyuncu.

Roma kuşkusuz yepyeni bir sayfaydı onun için. Futbolunun zirvesinde olduğu dönemde tekrardan Seria A gibi mükemmel bir sahnede yer alacak olmak kaçınılmaz bir fırsattı. Ancak bu düşünceler tamamen hayal olarak kaldı çünkü evdeki hesap çarşıya uymadı. Teknik direktör Ranieri kalabalık Roma hücum hattında ona yer vermemeyi tercih etti. Sene başı bu transferi gerçekleştirdiklerinde aldıkları risk ve yaptıkları sansasyonel reklam düşünüldüğünde teknik direktörün bu hareketine anlam vermek mümkün değil. Üstelik Adriano tam olarak formuna kavuşmuş, sakatlıklardan ve egolarından arınmış bir şekilde hazırda beklerken ondan faydalanmamak delilikten başka bir şey değil bana kalırsa.

Kısacası Adriano için tek dileğim formasını geri kazanması. Totti, Boriello, Vucinic elbette ki kadrodan kesilmesi çok zor isimler ancak yedekte bekleyen bu bombayı kullanmak, en azından denemek lazım kesinlikle.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder