29 Kasım 2010 Pazartesi

Juventus 1 - 1 Fiorentina


Bir tarafta kendi evinde kaybetmeyen Juventus, öteki tarafta deplasmanda galibiyeti olmayan Fiorentina. Sırf bu istatistik bile bu maçın nasıl bir havada geçeceğini bize az çok anlatıyordu. Öyle de oldu. 90 dakika oyuna hakim olan Juventus, tamamen Fiorentina yarı sahasına yıkılmış bir oyun ancak bunlara rağmen maçı 80 dakika önde götüren taraf Fiorentina olduğuna şahit olduk. Neyse ki maç berabere bitti yoksa cidden bir futbol mucizesi olarak kitaplara geçerdi bu karşılaşma.

Hepimizin bildiği gibi bu sene Seria A'da işler tersine döndü. Inter perişan haldeyken, Milan ve Juventus uçuşa geçtiler. Hele ki Juventus ortaya cidden keyif veren bir futbol çıkarıyordu her maçında, bu da onlardan biri oldu. İlk dakikadan son dakikaya kadar oyunu Fiorentina sahasında oynadılar. Ancak maçın henüz 4. dakikasında Vargas'ın vuruşunu kesmeye çalışan Motta topu kendi ağlarına yollayınca işler karıştı.

Bu dakikadan sonra akın akın Juventus atakları izlemeye başladık. Özellikle Krasic ayağına olan hakimiyetini ve bu hakimiyeti hızıyla beraber nasıl 2 katı bir tehlikeye dönüştürdüğünü bizlere gösterdi. Aynı şekilde Quagriarella rakip takım defansını perişan etti bu sayede Del Piero daha rahat topla buluştu ve hücumları yönlendirme şansı buldu. Ardından kaçınılmaz olarak Del Piero'nun yorulmasıyla beraber oyuna Iaquinta ve Pepe girdi. Krasic'e bu 2'li de katılınca maç iyiden iyiye Juventus antremanına döndü. Peki bu kadar olumlu cümleye rağmen skor hala neden 0-0? Bunun tek bir cevabı var: Arthur Boruc. Polonyalı kaleci kalesine gelen şutların tümünü başarıyla çıkardı hatta bir pozisyonda öyle bir köşeye uzandı ki az kaldı kolunu çıkarıyordu. Pozisyon sonrası tedavi görmek zorunda kaldı. Ancak büyü de bir yerde bozulacaktı elbet, 82. dakikada Pepe'nin jeneriklik frikik golüyle skor 1-1'e geldi. Maçın skoru da bu oldu. Ortaya koyulan oyunları karşılaştırdığımızda skorun 4-0, 5-0'lara kadar ulaşabileceğini beklerken 1-1'lik skor ne beni ne de sahada Juventus için bulunan hiç bir insanı tatmin etmedi elbette ki. Fiorentina oyuncuları da 82 dakika önde götürdükleri maçın berabere bitmesine rağmen bu derece etkisiz kaldıkları bir maçtan puanla çıkmanın sevinciyle hala gülüyorlardı. Bu da herşeyi özetliyor heralde.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder