7 Temmuz 2015 Salı

Spurs !

Duncan dönemi başladığından beri hep kendi yıldızını kendi yaratma felsefesini benimseyen Spurs, bu off-season bir değişiklik yaparak serbest oyuncu pazarına atıldı. Şu ana kadar elde edilen sonuç kağıt üzerinde mükemmel ötesi görünüyor.

Önümüzdeki sezon emekli olup olmayacağı tartışılan Timmy ve Manu oynayacaklarını açıkladılar. Serbest kalan oyuncular arasında belki de içime en çok sinecek isim olan LaMarcus Aldridge ile anlaşıldı. Kawhi ve Danny Green takımda tutuldu. En son gelen haberlere göre David West de veteran minimum kontrat karşılığında takıma katılacakmış. Bundan iyisini düşünemezdim gerçekten.

Spurs organizasyonuna hayran olmamak elde değil. Son 15 yıldır hep takıma yan parça monte etmek için kullandıkları serbest oyuncu pazarına ilk ciddi girişlerinde devrim niteliğinde bir hamleyle Aldridge'i çekmeyi başardılar. Duncan sonrası dönemin belirsizliği büyük ölçüde dağıldı diyebiliriz. Daha iyisi, önümüzdeki sezon hepsi beraber olacaklar. Parker-Green-Kawhi-Aldridge-Duncan. Nazar değmesin ama bu müthiş bir beş.

Duncan-Parker-Ginobili üçlüsünün hücumda geriye gittiğini geçtiğimiz sezon net bir şekilde gözlemlemiştik. Bu noktada takıma katılan LaMarcus inanılmaz bir skor tehdidi olmasının yanı sıra, yıllardır Duncan'ın yanına gelen neredeyse kimseden alamadığımız oyunun iki yönünde verimliliği de sağlayacak. Topu çemberden geçirmeyi doğru fundamentallar çerçevesinde bilen iki adet 2.11'lik uzununuz varsa rakip takımın savunma kurgusu sizin için özel olarak ayarlanmak zorunda.

Kawhi'ın takımda kalmasını zaten bekliyorduk çünkü Spurs organizasyonu içerisinde yetişen süper yıldızların takıma olan sadakati yıllar boyunca takım kültürünün bir parçası haline geldi. Danny Green'in takımda tutulması da çok başarılı bir iş. Keskin şutörlüğü ve yıpratıcı savunmasıyla onun gibisini bulmamız oldukça zordu. Aç gözlü takımlar sulanmadan ilk günden kontrat yenilemek akıllıca oldu. Belinelli, Joseph, Splitter gibi isimlerden vazgeçebilirdik ama Green için aynısını söylemek zor.

Splitter'a değinmişken bu noktada Mike Budenholzer'ın kıyağını da es geçmemek gerekir. LaMarcus'u takıma katmak için gereken cap boşluğu ancak Splitter'ın gönderilmesiyle oluşuyordu. Hawks'ta baş antrenörlüğünün yanı sıra basketbol operasyonlarının da başına geçen Budenholzer, Spurs'te geçirdiği 17 seneye bir minnet sunarcasına Splitter'ı bizden aldı ve cap'i rahatlatmamızı sağladı.

Belinelli ve Joseph rotasyonda katkı veren parçalardı ancak takımı yeniden yapılandırma aşamasında onlardan vazgeçmek gerekti. Önümüzdeki günlerde guard rotasyonuna bir takviye bekliyorum zira drafttan da burayı besleyecek bir seçim gelmedi.

Son olarak Indiana'daki 12 milyon dolarlık oyuncu opsiyonundan vazgeçip, 1.5 milyon dolara bizim takımla imzalayan David West'in de takıma katılmasından oldukça memnun olduğumu söylemek istiyorum. 35 yaşına basacağı şu günlerde şampiyonluk uğruna böylesine fedakarlık yapan bir isim, kısıtlı süre alsa dahi sahada çok istekli olacaktır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder