13 Haziran 2015 Cumartesi

Warriors 2 - 2 Cavaliers

Dördüncü maçı çok kısa özetleyen bir cümle: Warriors uyandı. Normal sezonda onları birinci yapan oyunu hatırladılar. Splash Brothers'ın sayı açığını Andre Iguodala kapadı. Eksik ve şutları girmeyen Cavs'in tempo bulmuş bir Warriors karşısında şansı gerçekten çok az.

Finalin anahtarlarını yazarken Cavs cephesinde 3 ana unsurdan bahsetmiştim. Bunlardan ilki olan LeBron'un istiktrarı dün ilk kez bozuldu. İkinci anahtar olan Cavs'in üçlükleri dün girmedi. Üçüncü anahtar olan Mozgov'un pota altı özgürlüğü devam etti ancak yetmedi. Oyunun önemli bir kısmında kısa beşle mücadele eden Warriors için Mozgov çok büyük bir tehlikeydi. 28 sayıyla kariyer rekoru kırdı ama diğer iki anahtar sahaya yansıtılamayınca fark yemeleri kaçınılmaz oldu.

J.R. Smith ve Iman Shumpert toplamda 13'de 1'le üçlük attılar. Eksik Cavs için tolere edilemeyecek derecede kötü olan bu yüzde takımın oyundan düşmesine sebep oldu. LeBron'un kenara geldiği bölümlerde fark bir anda açıldı. J.R. Smith'in sahada olduğu sürede Cavs 27 sayı fark yemiş, bu bile ne kadar yıkıcı bir etki olduğunu göstermeye yeter. Dellavedova'nın fiziğinin imkan verdiğinden daha fazlasını ortaya koyduğunu söylemiştim. Dün bunun cezasını yaşadığı kramplarla çekti. Adım atacak mecali kalmadı. MVP savunmanın kolay olacağını kimse söylememişti zaten.

LeBron da maçın ortasını kafasını yardı. O halde maça devam etti, bazı pozisyonlarda kanamasının ufaktan devam ettiğini bile gördük. Kafasında açık varken hiç bir şutu girmeyen bir Cleveland'a liderlik etmek ütopik bir sorumluluktu. Bireysel hücumunu kenara koydu, pas dağıttı. 27'de 4 üçlük atınca tokadı yediler.

Warriors cephesinde diriliş yaşayan en önemli isim Draymond Green. Nihayet hücumda bir şeyler vermeye başladı. Stephen Curry de iyi kötü çizgisini koruyor. Bir pozisyonda 3 üçlük kaçıran Cavs'e bir sonraki atakta deliksiz bir üçlük yollayarak psikolojik darbeyi indirdi. Nihayet yüzünün güldüğünü gördük. Asıl konuşmamız gereken isim ise Andre Iguodala. Takımın en tecrübeli ismi olan Iggy bu maç ilk kez ilk 5 çıktı. Maçı Warriors'a getiren bir numaralı isim oldu. Iggy 76ers'da oynarken şuta kalktığında elindeki topa bomba muamelesi yapardık, dünkü maçta sıraladı üçlükleri. Geçen maçta Cavs'de gözlemlediğim şampiyonluk inancını bu sefer Iggy'de gördüm.

Seri ORACLE Arena'ya taşındı. Cavs'in burada kazanması için üç sayı çizgisinin gerisinden 14%'ten çok daha iyisini yapması lazım.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder