6 Haziran 2015 Cumartesi

Warriors 1 - 0 Cavaliers

Çok sağlam maçtı en başta bunu söylemek lazım. Her iki taraf için de maç sürekli olarak gitti geldi diyebiliriz. Sonunda kazanan Warriors oldu. Çok içime sindi mi? Hayır. Bana kalırsa Cavs hak ediyordu ama yapacak bir şey yok.

Golden State Warriors'da daha önce NBA Finali'nde oynamış tek bir isim yoktu. Belki de bunun yüzünden ekstra panik başladılar maça. Telaşlı oldukları her hareketlerinden belli oluyordu. Bu noktada LeBron ve Cavs avantajı kullanıp belli ölçüde öne geçmeyi başardı ancak bu durumu koruyamadılar.

Bu maçta gördük ki Warriors'ın LeBron'u durdurma şansı yok ancak bu handikapı Cavaliers'in diğer oyuncularını kitleyerek kapatmaya çalışıyorlar. LeBron gerek Harrison Barnes gerek Andre Iguodala gerekse Klay Thompson'ı post-up'la potaya kadar ittirmeyi başarıyor, bunu gördük. Bu üç isimden en başarılı olanın Andre Iguodala olduğunu da söylemek lazım. Aslında bu noktada Iguodala'ya bir de parantez açmak gerekiyor zira bu maçın kazanılmasında çok büyük payı var. NBA'e adım attıktan kısa bir süre sonra Allen Iverson'ın da takımdan ayrılması ile kendisine çok erken zamanda biçilen lider rolünün ekmeğini yiyor şu sıralar. Takımın en tecrübeli ve bundan ötürü en sakin oyuncusu konumunda. İki çeyreği smaç buzzer'ı ile tamamlayarak takıma ateşleyici enerjiyi getirdi. Ayrıca dipten bulduğu üçlüklerle Cavaliers'ın zor bela sayı bulduğu dakikalarda takımının çok kolay cevap vermesini sağladı. Philadelphia'da ona zoraki biçilen liderlik rolünün kazandırdıklarını dün finali serisinde çok güzel görmüş olduk.

Warriors cephesinden devam edecek olursak, Stephen Curry'nin maçı domine ettiğini söylemek güç. İstatistik tablosuna baktığımızda rakamları hala etkileyici ancak MVP ikinci yarı pek ortalarda yoktu. Maça ağırlığını koyamadı. Bir ara ritm bulur gibi oldu sonrasında tekrar kayboldu. Klay Thompson'ı da pek beğendiğimi söylemeyeceğim. Çok ciddi bir şut tehdidi + pozisyonuna oranla uzun bir boyu var ancak bana iyi gününde bir Marco Belinelli'den öte bir oyuncu gibi gelmiyor. Dün de oldukça boş şut kaçırdı. Warriors adına Bogut'un iyi savaştığını, Speights'in sakatlıktan döndüğü maçta çok kısıtlı sürede iyi katkı verdiğini söylemekte fayda var. Orta mesafeden neredeyse hiç kaçırmadı diyebiliriz. Warriors normal sezonda 67 galibiyet almalarını sağlayan oyunu ortaya koyamadı belki ama Cavs'in savunma defektlerinden faydalanarak kolay sayılar buldular. Uzatmada Cavs'in basiretinin bağlanması ile ilk maçı almayı bildiler ancak inanıyorum ki bu galibiyet onların da hiç içine sinmemiştir.

Cavs açısından durumlar pek iyi görünmüyor zira uzatma esnasında sakatlık yaşayan Kyrie Irving'in 3-4 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Love'ı kaybettikten sonra bir de Kyrie'ın yokluğu Cavs'e çok ağır bir darbe olacak. LeBron'un sorumluluğu zaten hat safhadayken artık daha da ileri bir boyuta taşınacak. Ne olursa olsun Mozgov, Smith, Shumpert gibi isimler görev adamı, Kyrie bir yıldızdı. Bu maçta benchten hemen hemen hiç katkı alamadılar. James Jones'u çok iyi kitledi Warriors. Onun ekstra üçlükleri olmayınca benchten tek katkı J.R. Smith'ten geldi. Kyrie'nin sakatlığını da göz önünde bulundursak Smith'in çok daha sorumluluk alması gerekiyor. Shumpert savunmada iyi işler yaptı ancak önümüzdeki maçlarda işin hücum kısmına daha çok dahil olması gerekecek. LeBron inanılmaz oynuyor, şampiyonluğa fazlasıyla inanmış ancak karşısında kendi takımından çok daha komple bir Warriors var. 44 sayı attı, varını yoğunu ortaya koydu ama galibiyeti getiremedi. Warriors belki 'kaçak' olarak nitelendirebileceğimiz ani üçlükleriyle LeBron'un itişe kakışa bulduğu sayılara kafa tutmayı başardı ve maçı aldı. Önümüzdeki maçlarda Cavs ve LeBron'un işi çok daha zor görünüyor. Özellikle Kyrie Irving'in sakatlığından sonra Warriors çok ağır favori konumuna geldi.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder