22 Mayıs 2015 Cuma

Tim Duncan 2015

Gün geçmiyor ki Tim Duncan'a bir kez daha saygı duymayalım. Yukarıdaki fotoğrafta 38 yaşında takımını taşımaya devam ettiği Clippers serisinde yakaladığı rakamlar ve Dennis Scott'ın yorumu bulunuyor. Scott'a bu konuda katılmamak elde değil.

Bu hafta açıklanan Yılın En İyi İkinci Savunma Beşi'nde de kendine yer buldu Duncan. Bu onun kariyerindeki 15. en iyi savunma takımı seçimi oldu. Bu alanda tüm NBA tarihinde lider konumda. En yakın takipçileri Kobe Bryant ve Kevin Garnett'in ise 12'şer seçimleri bulunuyor.

Dün açıklanan Yılın En İyi Beş'lerinde ise üçüncü takıma seçilmiş Timmy. 38 yaşında olduğu sezon sakatlıklarla boğuşan takımına 55 galibiyet aldırmayı başardı. Dinlenmek bilmeden 77 maçta görev aldı. En İyi Beş seçimlerinde yer alması kesinlikle gerekiyordu.

Bu satırları yazdıkça tüylerim diken diken oluyor. Bu adamı öz ağabeyim gibi seviyorum ve inanılmaz ötesi bir saygı duyuyorum. Uzun yıllardır NBA'i takip etmeme ve lig hakkında yazılı bir şeyler ortaya koymaya çaba göstermeme öncülük eden heyecanımın bir numaralı sebebi bu dev adam. Tarih onun gibi bir 4 numarayı görmedi ve onun gibisi bir daha asla gelmeyecek. En azından bu gerçek benim için sonsuza kadar böyle kalacak. Bu sezon gösterdiği performansı ve All-Star en iyi takımlara seçilmesini de hesaba katarsak, olası bir emeklilik kararı alması halinde tam anlamıyla "zirvede" bırakmış olacak.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder