25 Mayıs 2015 Pazartesi

Cavaliers 3 - 0 Hawks

Cavs'in seride durumu 3-0'a getirdiği maç baştan sona oldukça heyecanlı geçti. LeBron'un maçın başında 10'da 0 atmasından sonra Hawks'ın serideki ilk galibiyetine yakın olduğunu düşünüyordum fakat Cavs yan parçalarıyla maça tutunmayı başardı. Kyrie'nin yokluğunda J.R. Smith & Iman Shumpert gibi isimler ön plana çıkıyor. Özellikle J.R. Smith sorumluluk alması gerektiğinde bunun altından çok güzel kalkıyor. LeBron'un maça giremediği anlarda Cavs'in kopmamasını sağlayan isimlerin başında geliyordu. Aslında Cavs de Dellavedova da fena maç çıkarmadı ancak yaptığı hareket yüzünden tıpkı Olynyk gibi benim için kara listeye girdi. Paylaşılamayan toplarda kendini rakibin diz bölgesine doğru fırlatarak doğrudan sakatlığa yol açacak bir hareket yapıyor. Serinin 2. maçında bunu Korver'a yaptı, adam sezonu kapattı. Dün de aynısını Horford'a denedi. Neyse ki Horford son saniyede ayağını çekti ve kendini kurtardı ancak hareketin siniriyle yere düşerken dirseği indirince maçtan atıldı. Delladova yine amacına ulaşmış oldu. Böyle oyunculardan tek kelimeyle nefret ediyorum. Avusturalyalıların böyle bir huyu var. Pislik yapmak içlerinde var. Bizim Baynes de temiz adam değildir pek, Bogut zaten bu konuda nam salmış biri, Dellavedova da yavaş yavaş kendini gösteriyor. Yaptığı gerçekten çok terbiyesizce ve saygısızca bir hareket. Bir daha tekrarlanması halinde NBA yönetiminin mutlak suretle ceza vermesi lazım yoksa  Dellavedova'nın kendini fırlatışları daha çok adamın aylarına, yıllarına mal olacak.

Maçın adamı LeBron'a gelecek olursak, normalde çok fazla top kullanan oyuncuya tepki gösteririm ancak dün 37 şut kullandığı maçta LeBron gözüme batmadı. Kyrie yok, Love yok, maça 10'da 0'la başlamışsın ama 37 sayı 18 ribaund 13 asistle tamamlıyorsun. İnanılmaz bir adam ve bence hala ligin kesinlikle en iyi oyuncusu. Normal sezonun birincisi Atlanta'nın sistematik oyununa maçın önemli bir kısmında tek başına karşı koydu. Özellikle ikinci yarıda Millsap, Carroll fark etmeden içeri yüklenip sayıyı bulmayı başardı. Eski gücünde olmadığı söylentileri bence biraz daha ertelenebilir. Dün tüm Hawks takımıyla fazlasıyla itişip kakıştı, bir şekilde takımına sayı buldurmayı başardı. Kendi bitiremeyeceği durumlarda da boş arkadaşlarını çok net buluyor. Bu noktada ceza şutlarını kesmek için programlanmış James Jones gibi isimler de X-Factor olarak ortaya çıkıyor. Şaka maka normal sezonun büyüleyici takımı Atlanta karşısında seri 3-0'a geldi. Cavs'in turu geçmesi halinde bu LeBron'un üst üste 5. NBA finali olacak. Sevip sevmemek ayrı mesele, saygı duymak zorundasın.

Atlanta cephesine gelecek olursak Korver'ın yokluğunda Shelvin Mack onun açığını biraz olsun kapatmaya çalıştı. Maç boyunca Korver'ın olmayışını hissettirmese de maçı 2. uzatmaya götürecek fırsat ellerine geçtiğinde 2 tane üçlük kaçırdı. Özellikle ikincisi müsait bir pozisyondu, kaçırması sürpriz oldu. Atlanta'da 2. maçın kötü ismi Paul Millsap biraz toparlanmış göründü. Takımın lideri ise özellikle Horford atıldıktan sonra Jeff Teague idi. Playoffların başında bir sürü eleştiri almıştı ancak dünkü maç bunların hepsini susturmaya yetecek bir performans sergiledi. All-Star apoletinin ağırlığına yakışacak şekilde elini taşın altına soktu, yetmedi. Hawks adına Horford'un atılması biraz ağır bir karar oldu diyebiliriz. Yıllardır muhabbeti dönen LeBron'un hakemler tarafından kollandığı sesleri biraz daha yüksek çıkmaya başladı. Kollanıyor yorumu bir kenara (Böyle diyorum çünkü kritik anlarda birkaç (!) kez LeBron'a hücum faul çalmaktan çekinmediler. Takip edenler bilir, bunlar zor düdüklerdir.), gerçekten de ağır bir karar oldu. Horford ve Korver'dan yoksun Hawks'ın inanmış bir LeBron önderliğindeki Cavs'e direnemeyişinin açıklaması da belki de bu kararın psikolojik çöküntüsüydü. Maç sonunda Carroll sekiyordu, açıkçası pek de iyi görünmüyordu. 4. maçta oynamaması halinde süpürgeler çıkar.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder