17 Şubat 2015 Salı

All-Star 2015 Smaç Yarışması / Zach LaVine

Gerek off-season'da gerekse smaç yarışmasından önce bu adamın uçabildiğini blogda yazmıştım. Beklentilerimi sonuna kadar karşıladı öncelikle bunu söyleyeyim. Gerçek bir smaç şampiyonunu seyrettik. Ben dahil birçoklarının çocukluğunda basketbola ısınmasını sağlayan etkenlerden Space Jam filmine atıfta bulunması harika bir hareketti. Looney Tunes formasının yanı sıra sahaya çıkarken Space Jam jenerik müziğini kullandı. Daha smacı yapmadan mest olduk.

Yıllardır takip ettiğim ligde birçok smaç yarışması seyrettim. Önce Vince Carter sonrasında ise Jason Richardson benim için çıtayı belirleyen isimlerdi. Birkaç yıldır da yarışmanın vasata doğru yol aldığını görünce o çıtanın orada kalacağı düşüncesi git gide oturuyordu kafamda. Ta ki Cumartesi gününe kadar. Zach LaVine çıtayı bir parça daha yükseltti, bu çok açık.

Bel arkasından geçirdiği smaca dikkatle bakacak olursak topu aslında kalçasının altından geçirdiğini görüyoruz. Öyle yukarılara çıkıyor ki bunu bile kolay göstermeyi başarıyor. Oladipo'nun havada neredeyse 1.5 tur döndüğü ve muhtemelen katılsa son birkaç yarışmayı kazanabilecek seviyedeki smacı gölgede kaldı.

LaVine'nın inanılmaz bir zıplama yeteneği var. Dikkat ederseniz smaçları tamamladığında hala yükseliyor. Kafası hemen hemen her smaçta çember hizasında. LaVine'nin bu özelliğini 7-8 yıl evvel Streetball takip ederken Guy Dupuy diye bir adamda görmüştüm. O da inanılmaz rahat bir şekilde yükselir ve topu bacaklarının arasından geçirirdi. Streetball'da görülebilen türden bu yeteneğe NBA'de şahit olmak apayrı bir duygu.

LaVine henüz 19 yaşında. Önümüzdeki yıllarda smaç yarışmasına katılmaya devam edecektir. Fred Jones, Nate Robinson şampiyonluklarındaki gibi bir olay yaşanmazsa kimse ondan bayrağı devralamaz gibi görünüyor. LaVine, yarışmada LeBron'u yenerim diye açıklama yapmış. Ne yazık ki LeBron için bu tip şeylerin çok bir özelliği kalmadı. 30 yaşının içinde olduğu şu günlerde tamamen şampiyonluğa odaklanmış durumda ve smaç yarışması için seyirci olmak onun için en ideal senaryo. LaVine bir 5 yıl önce lige gelmiş olsa böyle bir rekabete şahit olabilirdik.

Peki LaVine'e bir rakip söyleyecek olursak kimi söyleriz? Takım arkadaşı Andrew Wiggins. İkisini beraber yarışmada görmek güzel olabilir. Şunu da belirteyim ki benim favorim katıldığı sürece LaVine olacak.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder